Bir döneme damgasını vuran yapımların başında gelen Kurtlar Vadisi dizisinde Memati karakterine hayat veren Gürkan Uygun, Kazakistan Cumhuriyeti Başkonsolosu Nuriddin Amankul ile bir araya geldi.

“GEREK OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”

İkilinin buluşmasında Türkiye ve Kazakistan arasındaki sanatsal projelerin geliştirilmesi üzerine fikir alışverişi gerçekleştirildi. Görüşme esnasında Başkonsolos Nuriddin Amankul, Gürkan Uygun'a "Kurtlar Vadisi tekrar çekilir mi?" sorusunu da sordu. Usta oyuncu bu soruya "Büyük bütçeler ve emek lazım. Şimdiden sonra yapılacağını düşünmüyorum. Zaten o dönemin ayrı bir büyüsü vardı, yapılmamışı yapmış, değişik bir senaryoyla çıkmıştık izleyici karşısına. O da karşılık buldu. Tekrarına gerek olduğunu düşünmüyorum" şeklinde ifadelerle yanıt verdi.

GÜRKAN UYGUN HAKKINDA

İlker Aksum yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı: Beni affet İlker Aksum yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı: Beni affet

27 Mayıs 1974 tarihinde İzmit'te dünyaya gelmiştir. Aslen Ordu'ludur ve gürcü kökenlidir. Lise yıllarında tiyatro ile tanışmıştır. 1990 yılında amatör tiyatroya başlamıştır. Ardından Dormen Tiyatrosu'nda eğitim almıştır. 1996 yılında televizyon dizilerinde rol almaya başlamıştır. Tatlı Kaçıklar, Böyle Mi Olacaktı, Yedi Numara, Deli Yürek, Şapkadan Babam Çıktı adlı dizilerde rol almıştır. Kendisi en çok Kurtlar Vadisi dizisindeki Memati rolüyle tanınır hale gelmiştir. Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide yaklaşık 10 yıl boyunca Memati karakterini canlandırmıştır. Daha sonra birkaç bölüm için Muhteşem Yüzyıl dizisinde Mimar Sinan karakterini oynamıştır.