Ümraniye Kudüs İçin Ayakta

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanıyarak açıklama yapmasının ardından tüm Dünya’da protesto ve tepkilerle karşılandı. Ümraniyelilerde bugün ellerinde Türk bayraklarıyla, Başkan Hasan Can’ın önderliğinde Cuma namazından sonra Ümraniye Medine Camii’nden başlayarak Santral’de biten tepki yürüyüşü gerçekleştirdi.

Ümraniye Kudüs İçin Ayakta

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanıyarak açıklama yapmasının ardından tüm Dünya’da protesto ve tepkilerle karşılandı. Ümraniyelilerde bugün ellerinde Türk bayraklarıyla, Başkan Hasan Can’ın önderliğinde Cuma namazından sonra Ümraniye Medine Camii’nden başlayarak Santral’de biten tepki yürüyüşü gerçekleştirdi.

08 Aralık 2017 Cuma 17:19
Ümraniye Kudüs İçin Ayakta

ABD Başkanı Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını açıklamasının ardından gerçekleştirilen protesto ve tepkilere bir destek de Ümraniye’den geldi. Ümraniye Medine Camii’nden başlayarak Santral’e kadar süren yürüyüşe Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Eşi Saliha Can'ın yanı sıra; Ümraniye İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, AK Parti Ümraniye Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Vehbi Ayvat, Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, mahalle başkanları, muhtarlar, Dernek Başkanları, STK Temsilcileri ve binlerce Ümraniyeli katıldı.

Programdaki konuşmasını Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuyarak başlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Kardeşlerim bugün ağır bir imtihanla karşı karşıyayız. Allah kullarını zorluklar karşısında nasıl tepki verecekler diye imtihan eder. Başarı ancak Allah’a aittir. Başarı ve zaferi getirecek olan Rabbimiz’dir. Sefer bizden zafer Allah’tandır. Bu oyunu ilk defa görmüyoruz adım adım ciğerlerimize doğru ilerliyorlar. Bugün çok şükür siyasi olarak İslam âleminde 2 milyar civarında Müslümanların lider gördüğü Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var” dedi. İsra Suresinin ilk ayetlerini okuyan Başkan Hasan Can, “Rabbimizin ayette anlatmak istediği Mescid-i Aksa’nın mübarek bir belde olması ve etrafı mübarek kılınan bir belde oluşudur” dedi. Tarih boyunca ABD hükümetlerinin her sıkıştığında Yahudi lobisini arkasına aldıklarını ifade eden Başkan Hasan Can, “ABD geçmiş dönemlerde olduğu gibi Kudüs’ü, İsrail’in Başkent yapma düşüncesiyle 2 milyar Müslümanı karşısına almıştır. Allah nurunu tamamlayacaktır. Bütün Müslümanların dualarında Kudüs vardır ve yine Kudüs’ün Müslümanların olacağından ve Mescid-i Aksa’da secde yapılacağından şüphemiz yoktur. Ne yaparlarsa yapsınlar, Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs hür şehir olacaktır. Filistinli kardeşlerimiz bir daha ayağa kalkacak, üç buçuk işgalciyi tükürükleriyle boğacaktır” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: KUDÜS İMKÂN MESELESİ DEĞİL İMAN MESELESİDİR”

Protestoların Ümraniye, İstanbul, Türkiye’de değil bütün Müslüman ülkelerinde olduğunu söyleyen Başkan Hasan Can, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın ifadeleriyle; Kudüs bizim kırmızıçizgimizdir ve Kudüs imkân meselesi değil iman meselesidir” dedi. Kudüs’ün tarih boyunca üç önemli mabetlerimizden biri olduğunu söyleyen Başkan Hasan Can, “Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir. Böyle bir yer Müslümanlar için mübarek olan Allah’ın etrafını mübarek kıldığı bir şehri yıllardan beri esir etmeye çalışan İsrail ve arkasında ona uşaklık eden bir Amerika yönetimi İslam dünyasını tekrar tahrik ediyorlar. İslam dünyasını tahrik etmek eninde sonunda İsrail’in ve Amerika’nın ayağına dolanacaktır. Maksatları savaş çıkarmaksa bunu başarabilirler. Ancak bunu başarmaları Kudüs’e sahip olmaları anlamına asla gelmeyecek. Kudüs’ün sahibi Allah’tır, Müslümanlardır. Biz Ümraniyeliler olarak sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ile hep birlikte bir yürüyüş yaptık. On binlerce insan imanın sesi olan tepkilerini Amerika ve İsrail’e karşı dile getirdi” dedi. Başkan Hasan Can son olarak “Zaferimiz mübarek olsun. Allah bizleri, cennetiyle cemaliyle şereflendirsin” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3