İstanbul'da Sürücülerin Fıskiye Kabusu

İstanbul'da, havaların ısınmasıyla yeşil alanların sulamasında kullanılan fıskiyelerden yola akan sular sürücüler için tehlike oluşturmaya başladı. Islak zemin özellikle motosiklet sürücüleri için büyük tehlike yaratıyor.

İstanbul'da Sürücülerin Fıskiye Kabusu

İstanbul'da, havaların ısınmasıyla yeşil alanların sulamasında kullanılan fıskiyelerden yola akan sular sürücüler için tehlike oluşturmaya başladı. Islak zemin özellikle motosiklet sürücüleri için büyük tehlike yaratıyor.

27 Mayıs 2021 Perşembe 13:52
İstanbul'da Sürücülerin Fıskiye Kabusu

Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Yiğit Dedeoğlu, "Sulama fıskiyeleri motosiklet sürücülerinin korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Bu durum araç sürücüleri için de oldukça tehlikeli. Çünkü araçların aktif güvenlik donanımlarını olumsuz yönde etkiliyor. Araçların ABS ve ESB sistemleri bile yetersiz kalıyor böyle durumlarda. Bu noktada belediyelere çok büyük görevler düşüyor" dedi.

İstanbul'da karayolu ve otoyol kenarlarındaki yeşil alanları sulamak için kullanılan su fıskiyeleri, yazın adeta ölüm tuzağına dönüşüyor. Başta motosikletliler olmak üzere sürücüler için büyük risk oluşturan fıskiyelerden yollara saçılan su, kazalara davetiye çıkarıyor.

“SULAMA FISKİYELERİ MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNİN KORKULU RÜYASI"

Bölünmüş yollarda tehlikenin daha fazla olduğunu söyleyen Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Yiğit Dedeoğlu, “Sulama fıskiyeleri motosiklet sürücülerinin korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Bu durum araç sürücüleri için de oldukça tehlikeli. Çünkü araçların aktif güvenlik donanımlarını olumsuz yönde etkiliyor. Araçların ABS ve ESB sistemleri bile yetersiz kalıyor böyle durumlarda. Bu noktada belediyelere çok büyük görevler düşüyor" diye konuştu.

"SULAMA FISKİYELERİ YÜZÜNDEN 3-4 KEZ KAZA TEHLİKESİ ATLATTIM"

Özellikle virajlarda sulama fıskiyelerinden dolayı ciddi kazalar yaşadığını söyleyen motosiklet sürücüsü Eşref Gazeteci ise, "Viraja girdiğimde su birikintisini son anda fark ediyorum. Fark ettiğimizde ise iş işten geçmiş oluyor. Ben üç , dört kez bu tehlikeyi atlattım. Suyu gördüğüm de aniden yavaşlamam gerekiyor. 40 ile geliyorsam bir anda 10'a düşmem gerekiyor. O sıra arkadan gelen araçlara sıkıntı veriyorum. Ben bu durum ile ilgili birkaç yere yazı yazdım  ancak herhangi bir dönüş alamadım" dedi.

"İKİ ARKADAŞIM HAYATINI KAYBETTİ"

Gazeteci, "İki arkadaşım Tepeüstü virajında su fıskiyeleri yüzünden geçirdikleri kazada hayatını kaybetti. Bu durumdan dolayı canımızdan oluyoruz ancak herhangi bir çözüm bulunmuyor. Bazen yol kenarlarından fıskiyeleri açan bahçıvanlara, 'sulama yaparken dikkat edin, bizim hayatımızla oynuyorsunuz' diyorum."  ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 12.06.2021 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72