Yedi Danışmanlı Belediye Başkanı!

AK Partili Pendik Belediyesi’nin park alanını kebapçıya kiraya verdiği, yedi başkan danışmanına yılda toplam 1 milyon TL’nin üzerinde maaş ödediği ortaya çıktı.

Yedi Danışmanlı Belediye Başkanı!

AK Partili Pendik Belediyesi’nin park alanını kebapçıya kiraya verdiği, yedi başkan danışmanına yılda toplam 1 milyon TL’nin üzerinde maaş ödediği ortaya çıktı.

13 Haziran 2021 Pazar 13:52
Yedi Danışmanlı Belediye Başkanı!

AK Partili İstanbul Pendik Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri Nerze Özyurtlu ve Haydar Erkol, belediyenin Denetim Komisyonu Raporu’na karşı çarpıcı tespitlerin yer aldığı bir şerh raporu hazırladı. Söz konusu raporda, AKP’li Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in danışmanları için binlerce lira harcandığı, belediye bütçesinden gerici vakıflara binalar kiralandığı ve yandaşların şirketlerine yüz binlerce lira ödendiği ifade ediliyor.

AYDA 13 BİN TL MAAŞ

Rapora göre, Belediye Başkanı Ahmet Cin’in tam yedi danışmanı bulunuyor. Bir danışmana belediye kasasından her ay yaklaşık 13 bin TL maaş ödeniyor. Ayrıca bu danışmanlara araç tahsis ediliyor ve danışmanların cep telefonu faturaları yine belediye tarafından ödeniyor. Belediye kasasından yedi danışmana ödenen bir yıllık toplam maaş tutarı ise 1 milyon 90 bin TL’yi buluyor.

Raporda, nüfusu iki milyondan az olan büyükşehir belediyelerinde en fazla beş danışmana maaş ödenebildiğine de dikkat çekiliyor. İlçe belediyelerinde ise danışman kadrosu için bir sınırlama bulunmuyor.

KİRALARDA KAMU ZARARI

Raporda, belediyenin 43 taşınmazını kiraya verdiği ve bunların bazıları ucuza kiraya verilerek kamu zararı oluşturulduğu da belirtiliyor. Örneğin belediye, Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği’ne (PEDİAD) tahsis etmiş olduğu arsa ve üzerindeki yapıdan yıllık 107 bin 748 TL kira alıyor. Çevredeki yapıların kira bedelinin ise çok daha yüksek olduğuna dikkat çekilen raporda, “Dolayısıyla kira tutarı son derece düşük kalmıştır. Böylelikle Pendik Belediyesi’nin kasasına giren gelirin azalmasına sebebiyet verilmiş ve sonuç itibarıyla kamu zararı oluşturulmuştur” ifadeleri kullanılıyor.

PARK ALANINDA KEBAPÇI

Rapora göre AKP’li belediye, imar planlarında park alanı fonksiyonunda olan dört parseli, ticari faaliyeti olan firmalara kiraya verdi. Bu dört parselden üçü, belediye iştiraki olan şirkete, biri ise Uzunlar Kebap olarak bilinen firmaya kiralandı. Dolayısıyla park olması gereken alanda kebapçı faaliyet gösteriyor ve belediye buradan gelir elde ediyor.

İHALELER AK PARTİLİLERE

Raporda, “Pendik Belediyesi’nde de siyasi bağlantıları olan kişilerce doğrudan temin ve açık ihale usulü ile alınmış çok sayıda ihale olduğuna” dikkat çekiliyor. Bu kişiler arasında AKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Faruk Akbulut’un yanı sıra bir AKP Pendik ilçe delegesi ve AK Partili belediye meclis üyelerinin hemşerileri de bulunuyor.

Son Güncelleme: 17.06.2021 12:34
Anahtar Kelimeler:
PendikAHMETCİNDANIŞMAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3