Üsküdar Belediyesi’nden antidemokratik tavır!

Üsküdar Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı’nın deprem anında kurumsal yetkililere destek olabilecek şekilde hazırlıklı ve örgütlü bir mahalle olma amacıyla düzenleyeceği deprem bilgilendirme etkinliğinin afişleri, AK Partili Üsküdar Belediyesi tarafından toplatıldı.

Üsküdar Belediyesi’nden antidemokratik tavır!

Üsküdar Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı’nın deprem anında kurumsal yetkililere destek olabilecek şekilde hazırlıklı ve örgütlü bir mahalle olma amacıyla düzenleyeceği deprem bilgilendirme etkinliğinin afişleri, AK Partili Üsküdar Belediyesi tarafından toplatıldı.

13 Aralık 2020 Pazar 11:17
Üsküdar Belediyesi’nden antidemokratik tavır!

Karara tepki gösteren mahalle muhtarı Semra Aydın, “Yaptığımız etkinlikler kamu yararınadır” dedi. Aydın ayrıca, deprem bilgilendirme etkinliğinin 12 Aralık Cumartesi günü saat 14:00’te gerçekleştirileceğini söyledi. Üsküdar Acıbadem Mahallesi muhtarlığı ve mahalle meclisi tarafından düzenlenen deprem sergisi ile deprem bilgilendirme etkinliğine ilişkin duyuru ve afişler Üsküdar Belediyesi tarafından engellendi.

Acıbadem Mahallesi muhtarlığı ve mahalle meclisi, beklenen İstanbul depremine karşı mahallede bir ön hazırlık yapmak, yurttaşları bilgilendirmek ve deprem anı ve sonrasında neler yapılabileceğine karşı değerlendirmelerde bulunmak için etkinlik düzenleme kararı aldı. Etkinlikler kapsamında Tibaş Parkı içerisinde bir fotoğraf sergisi açıldı, deprem bilgilendirme etkinliğine ilişkin afişler asıldı.

AFİŞLERE ZABITA ENGELİ

Mahalle halkının da yoğun ilgi gösterdiği etkinliklere ilişkin afişler ise, bu sabah saatlerinde Üsküdar Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri tarafından toplandı. Muhtarlığa geldiğinde etkinliklere ilişkin fotoğraf ve afişlerin Üsküdar Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri tarafından engellendiğini aktaran Acıbadem Mahallesi Muhtarı Semra Aydın, Zabıta Müdürlüğü’nün afişleri toplama kararını ‘izin alınmadığı’ gerekçesiyle gerçekleştirdiğini kaydetti. Duruma tepki gösteren Aydın, “Mahalle halkının da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikleri hem halka bilgi vermek hem de herhangi bir deprem anında yetkililere yardımcı olmak amacıyla gerçekleştiriyoruz. Belediyenin tavrı doğru değil, yaptığımız etkinlikler kamu yararınadır” diye konuştu.

Aydın, şöyle devam etti:

“4 Haziran 2017 tarihinde göreve başladığımızda mahallelilerden oluşturduğumuz Muhtarlık Afette ilk #72 #saat grubumuz ve önlüklerimizle, özellikle ilk 72 saatte kurumsal yetkililere destek olabilecek şekilde hazırlıklı ve örgütlü bir mahalle olma bilinciyle çalışmalarımıza başlamıştık. Bu sergi ve canlı yayın da bu çalışmamızın bir bölümüydü. Ancak bugün muhtarlığımız önünde ve içinde bulunduğumuz parkın girişine asılan davet ve deprem ile ilgili bilgilendirme afişlerimizin kamuya açık bir alanda ve izin alınmadan asıldığı gereği ile bize bilgi verilmeden sökülüp alındığını üzüntüyle tespit ettik. Muhtarlık olarak mahalle yararına, kamuya destek olmak üzere yapılan bu çalışmaların kamuya ne şekilde zarar vereceğini anlamlandıramadık.”

DEPREM BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ 12 ARALIK’TA

Aydın ayrıca, Mahallede afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla ‘72 saat afet’ isimli grupla organize edilen deprem bilgilendirme etkinliğinin 12 Aralık Cumartesi günü saat 14:00’te gerçekleştirileceğini aktardı. Moderatörlüğünü Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik’in yapacağı etkinliğe, Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Suna da konuşmacı olarak katılacak.

Son Güncelleme: 16.12.2020 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72