Maltepe Belediyesi İşçileri İş Durdurdu!

Maltepe Belediyesi işçileri ücretlerdeki iyileştirmenin maaş gününe kadar belirsiz olması ve yemek kartının yaratacağı hak kaybına karşı iş durdurdu.

Maltepe Belediyesi İşçileri İş Durdurdu!

Maltepe Belediyesi işçileri ücretlerdeki iyileştirmenin maaş gününe kadar belirsiz olması ve yemek kartının yaratacağı hak kaybına karşı iş durdurdu.

15 Şubat 2022 Salı 14:09
Maltepe Belediyesi İşçileri İş Durdurdu!

Maltepe Belediyesi işçileri ücretlerdeki iyileştirmenin ücretlerin ödeneceği gününe kadar belirsiz olması ve yemek kartının yaratacağı hak kaybına karşı dün iş durdurdu.

DİSK’e bağlı Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube ve belediye işçileri, iş durdurma kararını şöyle açıkladı: “Belediye ve şirket yöneticileri şantiyelere gelerek durumu aydınlatana kadar işe çıkamayacağız, maaşlara dair belirsizlik giderilmeli, kazanımlarımız protokol altına alınmalı ve işçilerin çoğunluğunun karşı çıktığı yemek kartı uygulamasından vazgeçilmelidir.”

İşçilerin eylemiyle şantiyeye gelen belediye ve şirket yöneticileri, yemek kartı uygulamasını geri çektiklerini açıkladı. Bunun üzerine işçiler eylemlerini sona erdirdi. Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dün yemek kartı için tüm görüşme talebimiz yanıtsız kalmış, yemek kartı işçi iradesine başvurulmadan dayatılmıştır. İş durdurma başlayana kadar işçilerin itirazına yanıt verilmemiş ancak iş durdurma başladığında yemek kartı uygulanmasından vazgeçildiği açıklanmıştır. Belediye işçileri ve sendikamız sürecin de haklarının da takipçisi olacaktır” dedi. Anında kazanım

İşçiler iş durdurdukları anda belediye ve şirket yöneticileri şantiyeye gelerek uygulamayı geri çektiklerini ifade etti. Uygulamanın geri çekilmesinin ardından işçiler tekar işbaşı yaparken sendika yaptığı açıklamada şunları dedi:

Sabah saatlerinde iş durdurma eylemimiz sırasında şirket ve belediye yöneticileri şantiyeye gelmiş ve yemek kartı uygulamasını geri çektiklerini açıklamıştır. Bunun ardından iş durdurma eylemimiz sona ermiştir. Yemek kartı uygulaması geri çekilmesine rağmen, ücretlerdeki küçük iyileştirmelerin gerçek anlamda bir ek zam olmadığı, ücretlerimizin enflasyon altında ezildiği gerçeği değişmemiştir. Tüm birimlerde gerçekleşecek toplantılarla bundan sonra atılacak adımlar işçilerle birlikte kararlaştırılacak, insanca yaşayacak bir ücret ve çalışma koşulları mücadelemiz devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72