İBB'NİN ÜMRANİYE BELEDİYESİ ‘NE KESTİĞİ CEZALAR MECLİSİ GERDİ!

İBB'NİN ÜMRANİYE BELEDİYESİ ‘NE KESTİĞİ CEZALAR MECLİSİ GERDİ!

12 Aralık 2020 Cumartesi 00:24
İBB'NİN ÜMRANİYE BELEDİYESİ ‘NE KESTİĞİ CEZALAR MECLİSİ GERDİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) kaçak hafriyat iddiası ile Ümraniye Belediyesine ait araçlara kestiği cezalar belediye meclis gündemine taşındı. Ak Parti ‘Hasmane bir tavır’ derken CHP grubu ise ‘Haksız kazanç sağlayan firmalara kesilen ceza’ dedi.

İBB’DEN MİLYONLARCA LİRA CEZA

Ümraniye İnkılap Mahallesi Boztepe Mevkiinde, planlarda mesire alanı olarak görülen alanın Ümraniye Belediyesi tarafından hafriyat döküm sahasına dönüştürüldüğü gerekçesi ile İBB ihbar üzerine harekete geçti. Hem Ümraniye belediyesi araçlarına hem de dökümü yapan firmalara inanılmaz cezalar verdi. Bu cezaların toplamı CHP grubuna göre 7.5 Milyon Ak Partiye göre ise 9 Milyon 300 Bin Lira.

CHP GRUBU: HAKSIZ BİR KAZANÇ VAR

Konu Ümraniye Belediyesi meclis toplantısına taşındı. CHP ve Ak parti grubu yaklaşık 1 saat konuyu tartıştı ancak iki tarafın ortaya koyduğu rakamlar kafaları karıştırdı. CHP Ümraniye ve İBB Meclis Üyesi Av. Filiz Öztürk Çelik, ortada haksız bir kazanç olduğunu söyleyerek ; “Gerçekte 9.5 milyon lira diye bir ceza yok. Ceza tutarı 7.5 milyon lira. Belediyemize kesilen kısmı sadece bir tutanakla 265.797 TL’dir. Cezaların geriye kalan kısmı ise hafriyat alanını kiralayan ve döküm yapan özel firmalara. Üstelik bu konu yeni değil. 2013 yılında da kesilen bir ceza var’’ dedi

AK PARTİ: BURADA BİR KAMU YARARI VAR, CEZA ADİL DEĞİL

AK Partili belediye ve İBB Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer’de İBB'nin Ümraniye Belediyesi araçlarına kestiği cezaya ilişkin açıklamada bulundu. Tuncer, Ümraniye'de yaptıkları 3 cami inşaatı ve bir cemevi ile ilgili tadilat, fuar ve sergi alanı, Ümraniye Belediyesinin önünde bulunan 350 araçlık otopark ve park yapımı işini sürdürdüklerini belirtti. Buradan çıkan malzemeleri Ümraniye'nin Hekimbaşı bölgesinde Ümraniye Belediyesi'nin rezerv alanı olarak kullanmış oldukları depolama alanlarına döküldüğünü bildiren Tuncer, şunları kaydetti: "Bu depolama alanlarına dökmüş olduğumuz hafriyatlarla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye Belediyesi'nin resmi araçlarına ve ilgili şirketin araçlarına anlamsızca cezalar yazmaktalar. Bir araca kesilen ceza 265 bin lira. İkincisi 531 bin lira. En son kesilen ceza da 796 bin lira. Sadece bir araca kesilen ceza bu. İBB'nin kamu yararına yapılan bu çalışmalara kestiği cezalar hasmane bir tavır kokuyor. Ümraniye Belediyesi'nin kamu yararına yaptığı işlerde kullanılan araçlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından toplamda 9.5 milyon lira ceza kesilmiştir.

Son Güncelleme: 16.12.2020 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72