Cem Küçük Hürriyet yazarının tutuklanmasını istedi!

Cem Küçük, Hürriyet yazarı Murat Yetkin'in tutuklanmasını istedi. Küçük, bugünkü yazısında Yetkin'e 'CIA'de mi çalışıyorsun' diye sordu.

Cem Küçük Hürriyet yazarının tutuklanmasını istedi!

Cem Küçük, Hürriyet yazarı Murat Yetkin'in tutuklanmasını istedi. Küçük, bugünkü yazısında Yetkin'e 'CIA'de mi çalışıyorsun' diye sordu.

11 Eylül 2017 Pazartesi 14:39
Cem Küçük Hürriyet yazarının tutuklanmasını istedi!

AKP'li yazar Cem Küçük, bu kez Hürriyet gazetesi yazarlarından Murat Yetkin'in tutuklanması çağrısında bulundu.

"Murat Yetkin bir Amerikan istihbaratçısı ağzıyla Cumhurbaşkanımızı açıkça tehdit ediyor. Bunun adı vatana ihanettir" diyen Küçük, "Belli ki ABD'nin, Türkiye'ye savaş açan bu hukuksuz operasyonuna Yetkin çok sevinmiş. Yetkin'in dünkü yazısı TCK'ya göre açık suçtur. Yetkin sen Amerikan ajanı mısın? CIA'de mi çalışıyorsun?" ifadelerini kullandı.

Daha sonra tutuklu gazeteci Kadri Gürsel'i hatırlatan Küçük, yazısına şöyle devam etti:

Yetkin'in ağzıyla, yani Türk düşmanı bir yabancı devlet görevlisi gibi yazı yazan bir adamı hatırlıyorum: Kadri Gürsel. Murat Yetkin 9 Eylül'de aynen şu cümleleri yazdı:

"O nedenle geçmişte Erdoğan’a göre çok daha ağır koşullar altında bulunan -örneğin İran lideri Mahmud Ahmedinecat gibi- ABD yasalarına göre tutuklanabilecek bazı liderler BM çalışmaları için New York’a gelip -sıkı abluka altında tutulmalarına rağmen- başlarına bir şey gelmeden dönebildiler.

Üstelik BM sadece ABD’nin değil, bütün üye ülkelerin, o arada Türkiye’nin de eşit oy hakkına sahip olduğu en büyük uluslararası kuruluş.

Bu nedenle Erdoğan’a dolaylı olarak “gelme” mesajı veriliyor olsa da Erdoğan’ın sırf bu yüzden gitmek isteyeceği söylenebilir. Ancak siyaset kulislerine yansıdığı kadarıyla Erdoğan eğer Trump’tan bir randevu alamazsa, işte o zaman gidişini erteleyebilir; yerine Başbakan Binali Yıldırım’ı göndermeyi düşünebilir."

Evet evet bu yazı Hürriyet'te basıldı. Erdoğan'a diktatör diyen, tutuklanabileceğini ima eden bu yazı yayınlandı. "ABD yasalarına göre tutuklanabilecek bazı liderler BM çalışmaları için New York'a gelip.." Acaba Aydın Doğan bu cümle ve yazı için ne düşünüyor acaba?

MURAT YETKİN YAZINCA SUÇ, YANDAŞ YAZINCA DEĞİL!

Cem Küçük, Murat Yetkin’in yazısını TCK’ya göre suç olarak tarifleyip hedef gösterirken yandaş Star Yazarı Selahaddin E. Çakırgil ise dünkü yazısında aynı Murat Yetkinle aynı risklere işaret etmişti.

Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde BM genel kuruluna katılmak üzere New York’a gideceğini hatırlatan yandaş yazar şu ifadeleri kullanmıştı:

“Amerika, 2. Dünya Savaşı’nı, insanoğlunun ilk atom bombasını kullanarak noktalayıp, kendisini karşı konulamaz bir güç olarak kabul ettirdikten sonra.. Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nı da oluşturup, onun merkezi olarak New York’u kabul ettirmişti. Evet, gerçi, BM Teşkilatı ve çevresinin, uluslararası hukuk açısından bir dokunulmazlığı var ama, o bir masal.. Nitekim, 1975’de B. Amerika, Filistin/ ‘El-Feth’ lideri Yâsir Arafat’a, ‘terörist’ diye vize vermemiş, bunun üzerine BM Genel Kurulu da, sırf Arafat’ı dinlemek için, Genel Kurul’unu Cenevre’ye taşımıştı. Şimdi, Tayyip Erdoğan’ın B. Amerika’ya gidecek olması da yığınla riskler taşımaktadır. Bu durumda Cumhurbaşkanımızın, bize düşmanlığını açıkça sergileyen Amerika’ya gitmemesinin isabetli olacağı -olmayacağı hususu da düşünülmelidir.”

Son Güncelleme: 11.09.2017 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3