ÇED, DAP YAPININ SU HAVSASINDAKİ ‘ORMANKÖY’ PROJESİNE NE DİYECEK?

Çekmeköy’de Su Havzası koruma bandında bulunan DAP Yapı’nın yapacağı Ormanköy 2. Etap projesi için ise ÇED süreci başladı.

ÇED, DAP YAPININ SU HAVSASINDAKİ ‘ORMANKÖY’ PROJESİNE NE DİYECEK?

Çekmeköy’de Su Havzası koruma bandında bulunan DAP Yapı’nın yapacağı Ormanköy 2. Etap projesi için ise ÇED süreci başladı.

08 Eylül 2020 Salı 16:50
ÇED, DAP YAPININ SU HAVSASINDAKİ ‘ORMANKÖY’ PROJESİNE NE DİYECEK?

ARAZİDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çekmeköy Taşdelen Mahallesi’nde bulunan askeri alanla ilgili 28 Aralık 2017 tarihinde büyük ve küçük ölçekli imar planlarında değişiklik yaparak bölgeyi imara açmıştı. Arazi için 2018 yılında ihale yapıldı. İhaleyi 1 milyar 111 milyon 100 bin TL ile Dap Holding iştiraki Eltes İnşaat ve İstlife İş Ortaklığı kazandı. Şirket çalışmalara geçen aylarda başladı, Dap Yapı tabelaları da asıldı.

İSKİ İÇME SUYU HAVZASINDA

İstanbul 6. İdare Mahkemesi’ne sunulan bilirkişi raporunda özetle yeni imar planlarının “orman mevzuatı ve su havzalarını koruma mevzuatına aykırı olduğu” belirtilmişti. 187 dönüm araziyi tekrar imara açan bakanlık mahkeme kararına atıfta bulunarak “Çevre planların tamamı incelendiğinde söz konusu planların tamamının İSKİ İçme suyu Havzaları sınırları içerisinde olduğu görülmektedir” denilmesi dikkat çekti. İptal kararının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aynı alana ilişkin yeni büyük ve küçük ölçekli imar planları hazırlayarak askıya çıkarmıştı.

ÇEKMEKÖY Taşdelen Mahallesi, Pelit Sokak’ta yapılması planlan 550 daire ve 4 dükkândan oluşan Ormanköy 2. Etap projesi için ÇED süreci başlatıldı. Proje, Emlak Konut A.Ş.’ye ait 49 bin metrekarelik arazide yapılacak. Projenin tamamlanması halinde bölgede bin 943 kişi yaşayacağı tahmin ediliyor. Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, inşaat ‘Çekmeköy Ortaklığı’ tarafından yapılacak. Ortaklık içerisinde Yüzyıl Mimarlık ile Eltes İnşaat bulunuyor. Ancak iki şirket de DAP Yapı’ya ait. Yılmaz, Forbes Dergisi tarafından hazırlanan “Türkiye’nin en zengin 100 kişisi” listesine de girmişti.

Son Güncelleme: 08.09.2020 23:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72