Beykozlular talana karşı yürüdü

Beykoz'da vatandaşlar, 111 bin metrekarelik tarım alanını imara açarak 'ticaret alanı' ilan edilmesine karşı yürüdü.

Beykozlular talana karşı yürüdü

Beykoz'da vatandaşlar, 111 bin metrekarelik tarım alanını imara açarak 'ticaret alanı' ilan edilmesine karşı yürüdü.

15 Mart 2021 Pazartesi 16:08
Beykozlular talana karşı yürüdü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Beykoz’da 111 bin metrekarelik tarım alanını imara açarak 'ticaret alanı' ilan etmişti. İmara açılan alana AVM, plaza ve ofis yapılacağı konuşulurken; Beykoz halkı ormanların talana açılmasına tepki gösterdi. Zerzevat Beykoz Otobüs Durağı'nda buluşan yurttaşlar, bir yürüyüş düzenledi. Elmalı'ya kadar devam eden yürüyüşte, ''Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na itirazımız var'', ''Beykoz nefessiz kalmasın'', ''İktidarınız gidecek, ağaçlar kalacak'' yazılı dövizler taşındı.

''Sermaye Beykoz'dan elini çekene kadar...''

Yapılan yürüyüşün ardından Beykoz Çevre Dayanışması'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''Beykoz'daki orman talanına dur demek için gözden çıkarılan ormanlık alana yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Sermaye Beykoz'dan elini çekene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz. #BeykozOrmanlarınaDokunma #BeykozNefessizKalmasın'' ifadeleri kullanıldı.

‘BU AĞAÇLAR BEYKOZ’A NEFES OLMAYA DEVAM EDECEK’

21 farklı türde bin 500’e yakın ağacın katledileceği vurgulanarak, Beykoz halkının iradesinin bu ağaçların yok olmasına müsaade etmeyeceği söylendi. “Saraylarınız yıkılacak, bu ağaçlar Beykoz’a nefes olmaya devam edecek” denilen açıklamaya şöyle devam edildi: “Bu imar kararının kamu yararı gözetilerek verildiği söyleniyor. Beykoz halkı olarak bizler bu kararda halk yararına bir durum göremiyoruz. İstanbul’un bir ormanının daha patronlara peşkeş çekilmesine izin vermiyoruz. Nun Okulları’nı yaptınız, fahiş yıllık ücretlerle okulun kapılarını yurttaşlara kapattınız. Villa projesi yaptınız, Beykozlu kimin villa alacak parası var diye düşünmediniz. Rant peşinde koşuyor, kamu yararını bahane ederek halkın arkasından iş çeviriyorsunuz. Beykoz halkının sizin oyunlarınıza karnı tok! Orman talanını derhal durdurun, Beykoz’un yeşilinden elinizi çekin!”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3