Araç sahiplerine uyarı: Mesai bitmeden halledin!

Doluda aracı hasar gören sigortalı endişeli

Araç sahiplerine uyarı: Mesai bitmeden halledin!

Doluda aracı hasar gören sigortalı endişeli

03 Ağustos 2017 Perşembe 11:45
Araç sahiplerine uyarı: Mesai bitmeden halledin!

Bazı sigorta acenteleri ile tamirhanelerden kaskoda hasar ihbarının 5 günle sınırlı olduğunu duyan tüketiciden şikâyet yağıyor. Sigorta genel şartlarına göre de 5 günlük süre bugün doluyor.

İstanbul’da yağan dolunun vatandaşa verdiği sıkıntı bitmiyor. Halk itfaiye önünde otomobillerinin gördüğü hasar için tutanak tuttururken sigorta şirketlerine hasar başvurusu yaptırmak için bugün son gün.

Hürriyet Gazetesi’nden Noyan Doğan ise bugünkü yazasında 150 bin aracın sel ve doludan kaynaklı hasardan dolayı sigorta şirketlerine başvurduğunu yazdı.

İşte Doğan’ın yazısı: Geçen hafta İstanbul'u vuran dolu felaketi sonrası oto hasarlarında tam anlamıyla kaos yaşanıyor. Sigortacılar hasara yetişemiyor, başta cam olmak üzere yedek parça bulunamıyor, tamirhaneler dolup taşıyor, vatandaş aracının tamiri için 2-3 ay sonraya ancak gün alabiliyor. Hemen hemen her gün de okuyuculardan onlarca şıkâyet geliyor. Ancak son bir-iki gündür tüketici cephesinde farklı bir panik yaşanıyor. Gelen şıkâyetlerde, okuyucular; kasko sigortasında hasar ihbarının 5 günle sınırlığı olduğu, sonrasında yapılan başvuruları sigorta şirketlerinin kabul etmeyeceği yönünde duyum aldıklarını belirtip, böyle bir uygulama olup olmadığını soruyor. Öyle ki, eş dost telefonla arayıp, 5 gün süresini merak ediyor. Nereden duyduklarını sorduğumda ise kimileri sigorta acentesinden kimileri tamirhanelerden duyduklarını söylüyor.

Son Güncelleme: 03.08.2017 11:49
Anahtar Kelimeler:
AraçDoluSigortaKasko
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3