Kuzey Kore'ye en üst düzey yaptırım uygulanacak!

Kuzey Kore'ye Güney Kore'den nükleer denemeler için yaptırım: Baskı artacak

Kuzey Kore'ye en üst düzey yaptırım uygulanacak!

Kuzey Kore'ye Güney Kore'den nükleer denemeler için yaptırım: Baskı artacak

04 Eylül 2017 Pazartesi 18:38
Kuzey Kore'ye en üst düzey yaptırım uygulanacak!

 Güney Kore Ulusal Güvenlik Bakanı Song Yong-Mu, Kuzey Kore’yle nükleer kriz konusunda diyalog yerine, askeri seçeneklere ve ‘cezalandırmaya’ odaklanma kararı aldıklarını açıkladı. Güney Kore Cumhurbaşkanı Mun Jae-in, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüşerek, “Kuzey Kore kendi iradesiyle diyalog masasına gelene dek baskının artırılması” çağrısı yaptı.

Güney Kore Ulusal Güvenlik Bakanı Song Yong-Mu, “(Kuze Kore’nin) nükleer denemeleri göz önüne alındığında, hükümetimizin gitmesi gerektiği yolun, Berlin İnisiyatifi veya diyalog yerine, cezayı artırmak olduğu yönünde fikirler beyan edildi.” diye konuştu.

Buna göre, Berlin İnisiyatifi gereğince insani ve askeri konularda müzakereler yürütme seçeneği rafa kaldırılıyor.

Bakan Song bugün parlamentoda yaptığı açıklamada ayrıca, geçen haftaki Washington ziyareti sırasında bu konuyu görüştüğünü, Kuzey Kore’ye karşı caydırıcılık amacıyla ABD’den uçak gemisi, nükleer denizaltı ve bombardıman uçağı gibi stratejik birimlerin bölgeye konuşlandırılmasını istediğini aktardı.

TOKYO VE SEOUL GÜÇLÜ YAPTIRIMDA UZLAŞTI

Güney Kore Cumhurbaşkanı Mun Jae-in ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe bugün Kuzey Kore krizini görüşerek, “güçlü baskı ve en üst düzey yaptırım” konusunda uzlaştı.

Güney Kore Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Mun ve Abe’nin yirmi dakikalık telefon görüşmesinde, Kuzey Kore’nin son gerçekleştirdiği nükleer denemelere karşı önlemlerin derinlemesine görüşüldüğü ve adımların ABD ile yakın işbirliği içinde atılacağı belirtildi.

Japonya ve Güney Kore taraflarının, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından daha güçlü yaptırımlar uygulanmasını için teşebbüslerde bulunmaya karar verdikleri,” bildirilen açıklamada, Mun’un Abe’ye, “Kuzey Kore kendi isteğiyle diyalog masasına gelene kadar baskı ve yaptırımların güçlendirilmesi gerektiğini söylediği” ifade edildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3