Hedefimiz Gelişim Grubu’ndan “Türkiye’de Kadın ve Çocuk Olmak” Çalıştayı
Çekmeköy’de gönüllü eğitim hizmeti veren bir sivil toplum kuruluşu olan Hedefimiz Gelişim Grubu (HGG), 1 günlük program kapsamında, Çekmeköy Modafen Eğitim Kurumları Kampüsü’nde “Türkiye’de Çocuk ve Kadın Olmak” konulu bir Çalıştay düzenledi.
Yıldız Medya Grubu’nun da davetli olduğu, çok sayıda sivil toplum kuruluşundan yöneticilerin, siyasi partilerden temsilcilerin, kadın girişimcilerin ve akademisyenlerin konuşmacı ve yorumcu olarak katıldıkları Çalıştay, hem sunumlar hem de dinleyicilerin aktif katılımı ile dikkat çekti.
Toplantı sonrası yemekte buluştuğumuz Hedefimiz Gelişim Grubu Yürütme Kurulu üyelerinden mimar ve şehir plancısı Zübeyde Ödel Kocabay, Karahan Danışmanlık Kurucu Başkanı İnci Karahan, toplum gönüllüleri Seza Çetin, Nazan Baki ve Gamze Güngörmüş Kona ile röportaj yapma fırsatı bulduk. Röportaj esnasında HGG yürütme kurulu üyeleri Çalıştay’a ilişkin özel, HGG’ye ait ise genel amaçlarını ifade ettiler. Çalıştay’ın temel amacının, farklı kesimler arasında bilgi alışverişinin sağlanması, paylaşım sentezinde uzlaşılacak konu ve çözümlerin devletin çeşitli karar mercilerine ‘öneri paketini içeren rapor’ olarak sunulması olduğunu ifade ettiler. Sivil Toplum Kuruluşu olarak ise hedeflerinin, Çekmeköy’de 2008-2013 döneminde veli bilinçlendirme eğitimleri olarak yürüttükleri çalışmaların, bu Çalıştay ile etki alanının genişletilmesi ve toplumsal faydaya katkı sağlamak olduğunu belirttiler.
2500 öğrenciye bilgi aktarıldı
HGG olarak; Veli Bilinçlendirme Seminerleri ve Diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak çalışmalar olmak üzere başlıca iki kategoride etkinlikler gerçekleştirdiklerini; Çekmeköy’de bulunan Şehit Öğretmen İzzet Yüksel İ.Ö.O., Hatice Mehmet Ekşioğlu İ.Ö.O., Nükte Sözen İ.Ö.O., Alemdağ Çatalmeşe İ.Ö.O., Alemdağ Mehmet Akif İ.Ö.O., Çekmeköy İ.Ö.O. olmak üzere 6 okulda Veli Bilinçlendirme Seminerleri düzenlediklerini ifade ettiler. Ayrıca 14 veli semineri ile 2.200 veliye, 2 öğrenci semineri ile 213 öğrenciye, 1 öğretmen semineri ile 40 Rehberlik öğretmenine ve bu güne dek toplamda yaklaşık 2.500 kişiye bilgi ilettiklerini vurguladılar.
Örnek sivil toplum kuruluşu: HGG
HGG yöneticileri, II. kategoride ise diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği çerçevesinde; Çekmeköy’e diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının da dikkatini çekmek ve proje çalışmalarına paydaş olmalarını sağlamak üzere girişimlerde bulunduklarını söylediler. 21 sivil toplum kuruluşunu, iktidar ve ana muhalefet partisi dahil 6 siyasi parti il ya da ilçe yöneticisini buluşturmayı başarmak, insan kaynağı ve bütçesi kısıtlı her sivil toplum kuruluşuna nasip olmaz, HGG bu işi başarabildiyse ve çok farklı kesimlerden insanları diyalog kurma zeminine çekebildiyse burada HGG yürütme Kurulu üyelerinin beceri ve dürüstlük payını atlamamak gerekir. Darısı, HGG gibi sivil toplumculuğu menfaatsiz ve dürüstçe yapan diğer sivil toplum kuruluşlarının başına.