SİVASLILAR MALTEPE SAHİLİNDE BULUŞTU

İstanbul Sivas Dernekler Federasyonu tarafından hazırlanan Maltepe Sahil Etkinlik Alanında düzenlenen "Sivaslılar Buluşuyor" Kültür ve Sanat Festivali büyük ilgi gördü.

SİVASLILAR MALTEPE SAHİLİNDE BULUŞTU

İstanbul Sivas Dernekler Federasyonu tarafından hazırlanan Maltepe Sahil Etkinlik Alanında düzenlenen "Sivaslılar Buluşuyor" Kültür ve Sanat Festivali büyük ilgi gördü.

07 Mart 2022 Pazartesi 16:02
SİVASLILAR MALTEPE SAHİLİNDE BULUŞTU

Milyonlarca Sivaslı'nın yaşadığı İstanbul'da Sivas Tanıtım Günleri sona erdi. Sivaslılar 4. Gün boyunca devam eden festivalde Maltepe’de bir araya geldi. Maltepe sahildeki Maltepe Etkinlik Alanında gerçekleştirilen festivale çok sayıda Sivaslı akın etti. Sivaslıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yöresel yiyecekler sunulurken yerel sanatçıların konserleri ile eğlence dorukta yaşandı. İstanbul Sivas Dernekler Federasyonu (İSDERDEF) tarafından İBB’nin Maltepe’deki tanıtım alanında gerçekleştirilen festivalde, Sivas’ın tarihi, kültürel ve yöresel yiyecekleri, vatandaşların beğenisine sunuldu.

Etkinlikte birçok yöresel ürün standı açılırken yöresel ürünlerin satışının yapıldığı çadır adeta doldu taştı. Sivaslıların yoğun ilgi gösterdiği buluşmada sucuk, peynir, tuz, katmer, sirok, pezik gibi yiyecekler ilgi gördü. Ayrıca restoranlarda da Sivas yemekleri satılırken sıcak katmer pişirip satan stantlar da ilgi gördü. Etkinliğe siyasetten iş dünyasına kadar bir çok tanıdık sima da katıldı. Festivale katılan Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz’a ilgi büyüktü. Ayrıca TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ve il başkanı Yusuf Polat da festivale katılarak Sivaslılarla buluştu.

Festivale Çekmeköy’de de büyük ilgi oldu. Yücel Aydın Başkanlığındaki Çekmeköy Sivaslılar Derneği öncülüğünde festivale bir çok Çekmeköy’deki Sivaslı hemşeriler katıldı. Çekmeköy Sivaslılar Derneği adına başkan vekili Serkan Süslü, Çekmeköy Belediyesinin tahsis ettiği otobüsle; gazeteci, işadamı ve dernek yönetiminden oluşan grubu Çekmeköy’den Maltepe de bulunan etkinlik alanına götürdü. Katılımcılar hem alanı gezdi hem de Sivas etli ekmeğini tattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3