Sayıştay Denetçileri Peşkeş çekilen taşınmazları Tespit Etti

Sayıştay'ın belediyeler için hazırladığı denetim raporlarında, belediyelere ait çok sayıda bina, otopark ve arazi taşınmazlarının üçüncü kişilere, vakıflara peşkeş çekildiği tespit edildi.

Sayıştay Denetçileri Peşkeş çekilen taşınmazları Tespit Etti

Sayıştay'ın belediyeler için hazırladığı denetim raporlarında, belediyelere ait çok sayıda bina, otopark ve arazi taşınmazlarının üçüncü kişilere, vakıflara peşkeş çekildiği tespit edildi.

06 Aralık 2021 Pazartesi 18:32
Sayıştay Denetçileri Peşkeş çekilen taşınmazları Tespit Etti

Sayıştay denetçileri, İstanbul’da herhangi bir hakka dayanmaksızın üçüncü kişiler tarafından kullanılan, haklarında ecrimisil ve tahliye işlemleri başlatılmamış ve belediyenin gelir elde etmediği peşkeş çekilen taşınmazların ayrıntılarına yer verdi.

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre Sayıştay denetçileri, İstanbul’un çeşitli ilçelerinde belediyenin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazların gerek başka belediyeler tarafından gerekse de üçüncü şahıslar tarafından işgal edildiğine, bu yerler için ecrimisil tahakkuk ettirilmediğine ve tahliye için işlem başlatılmadığına vurgu yaptı.

Sayıştay’ın denetim tespiti sonrasında, şu ifadeler kullanıldı: “İdare tarafından; yer alan taşınmazlar ile ilgili tespit çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği, Şişli 1199 ada 355 parsel, 1264 ada 54 parsel, Kadıköy 545 ada 19 parsel, Üsküdar 408 ada 3 parsel sayılı taşınmazların tespit çalışmalarının devam etmekte olduğu, diğer taşınmazların tespit raporlarının hazırlandığı ve yapılan tespitler doğrultusunda 2886 sayılı Kanunun 75’inci maddesi uyarınca gerekli işlemlerin yapılacağı ifade edilmiştir.”

Rapora göre, Üsküdar ilçesinde 3 parsellik 2 bin 799 metrekarelik alan, bir vakıf tarafından açık ve kapalı alan olarak kullanıldı. Sayıştay denetçilerinin yer verdiği diğer ilçeler şöyle:

-Fatih Arpaemini mahallesinde, 15 parselden oluşan ve bir şirket tarafından işletilen 5 katlı 320 araç kapasiteli kapalı kat otoparkı tespit edildi.

-Şişli Feriköy’de 54 parsellik 297 metrekare olan alanın, 3 farklı köy derneği tarafından kullanıldığı tespit edildi.

-Şişli Harbiye’de 808 ada ve 2 parsel ile söz konusu parselin doğusu ve kuzeyinde kalan kamu malının, lüks rezidans tarafından etrafının çitle çevrilmesi suretiyle işgal edildiği tespit edildi.

-Bakırköy Şenlik mahallesinde, 27 parsel olan ve 468 metrekare alana sahip lüks rezidanslardan oluşan sitenin tek katlı satış ofisinin, site müteahhidi tarafından terk edildiği tespit edildi.

-Küçükçekmece’nin Safra mahallesinde, 12 parsel alana sahip, Küçükçekmece Belediyesi tarafından kullanılan, ana salon, 2 adet nikah salonu, 400 kişilik 1 adet davet salonu, 2 adet fotoğraf standı ve büfeden oluşan kompleks tek katlı bina ile otopark alanı tespit edildi.

-Şişli Dikilitaş mahallesinde 355 parsele sahip olan 1950 metrekarelik alanın, bir site tarafından site içi park ve spor alanı, otopark ve bahçe olarak kullanıldığına yer verdi.

-Şişli Dikilitaş’ta, 67 parsellik 203 metrekarelik alanın zemin katta bulunan 2 numaralı bağımsız bölüm belediyenin mülkiyetinde olup, konuttaki kimseye ulaşılamadığından kim tarafından kullanıldığı tespit edilemedi.

-Kadıköy Rasimpaşa’da 19 parsel olan ve 38 metrekareye sahip alanda, dükkan ve umumi tuvalet işletmesi bulunduğu tespit edilmiştir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3