SANCAKTEPE BELEDİYESİ’NDEN ADRESE TESLİM İHALE

AK Partili Sancaktepe Belediyesi’nin ‘adrese teslim’ olarak yorumlanan pazarlık yöntemiyle düzenlediği ihale, AK Parti’den vekil aday adayı Abdulkadir Yıldırım’ın şirketine gitti. Şirkete 4 milyon 654 bin TL ödenecek. Şirket geçtiğimiz senede belediyeden 5 milyonluk ihale almıştı.

SANCAKTEPE BELEDİYESİ’NDEN ADRESE TESLİM İHALE

AK Partili Sancaktepe Belediyesi’nin ‘adrese teslim’ olarak yorumlanan pazarlık yöntemiyle düzenlediği ihale, AK Parti’den vekil aday adayı Abdulkadir Yıldırım’ın şirketine gitti. Şirkete 4 milyon 654 bin TL ödenecek. Şirket geçtiğimiz senede belediyeden 5 milyonluk ihale almıştı.

19 Temmuz 2022 Salı 13:56
SANCAKTEPE BELEDİYESİ’NDEN ADRESE TESLİM İHALE

Yerel yönetimlerce gerçekleştirilen ve ‘tanıdık’ şirketlere verilen ihalelere her gün bir yenisi ekleniyor. ‘Savaş, salgın hastalık ve özellikli işler’ gibi olağanüstü koşullarda kullanılması gereken istisnai yöntem olan ‘pazarlık'la gerçekleştirilen ihalelerle yandaş köşeyi dönüyor. Eski imam, AK Parti’den vekil aday adayı Abdulkadir Yıldırım da kaptığı ihalelerle yolunu buldu. Sancaktepe Belediyesi’nin 4 milyon 654 bin TL’lik park yapım ve tadilatı işinin ‘pazarlık’ yöntemiyle düzenlenen ihalesi, Yıldırım’ın şirketine gitti. Üstelik Yıldırım’ın sahip olduğu ‘Osmanoğlu Peyzaj İnşaat’ın aldığı ilk ihale bu değil. Söz konusu şirket, son 11 yılda yerel yönetimlerin 20 milyon 180 bin TL’lik işini üstlendi.

4 MİLYON TL’LİK İŞ KAPTI

BİRGÜN Gazetesi’nin haberine göre; Kamu ihale bülteninde yer alan bilgilere göre, AK Partili Şeyma Döğücü’nün yönetimdeki Sancaktepe Belediyesi, 13 Haziran’da “2. Bölge Mevcut Parkların Tadilatı ve Yeni Park Yapılması Yapım İşi” başlığında bir ihale açtı. Sancaktepe Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, ihalede yaklaşık maliyeti 4 milyon 954 bin TL olarak belirlerken işin süresi ise 60 gün olarak açıklandı. Kamu ihalelerinde ‘istenmeyeni eleme aracı’ olarak kullanıldığı gerekçesiyle tartışılan pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihale, Osmanoğlu Peyzaj İnşaat Limited Şirketi’ne gitti. Şirket ile idare arasında 6 Temmuz tarihinde 4 milyon 654 bin 222 TL’lik sözleşme imzalandı.

DAHA ÖNCEDE BENZER İHALALER ALMIŞ

Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, 2014 yılında kurulan Osmanoğlu Peyzaj İnşaat isimli şirket, bir dönem imamlık yapan, sonra da AKP’den belediye başkan aday adayı ve milletvekili aday adayı olan Abdulkadir Yıldırım’a ait. Söz konusu şirket, son 11 yılda kamudan 20 milyon 180 bin TL’lik ihale aldı. Şirket, Sancaktepe Belediyesi’nin “1. Bölge Mevcut Parkların Tadilatı ve Yeni Park Yapılması” başlığıyla açık usulle düzenlediği ihaleyi, bu yıl 3 Ocak tarihinde 5 milyon 319 bin TL’lik teklifle kazandı. Aynı belediyenin aynı başlıkla açtığı ihale, 6 Ocak 2021 tarihinde yine Osmanoğlu Peyzaj İnşaat’a gitmişti. AK Parti’nin yönetiminde olduğu dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’nin 2017 yılında düzenlediği 6 milyon 692 bin TL’lik iş de söz konusu şirkete gitmişti.

KAMU ZARARI KAÇINILMAZ

Sancaktepe Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi İlknur Ünlü, Yıldırım’ın şirketine pazarlık usulüyle ihale verilmesine tepki gösterdi: “Sancaktepe Belediyesi ihale kanununda sadece doğal afet, salgın ve özellikli durumdalar da kullanılması gereken pazarlık usulü ihale yöntemini yeni park yapımı ve mevcut parkların tadilatı ihalesinde kullanmış. Ne tesadüftür ki rekabet şartları oluşturmak amaçlı ihaleye iki firma katılmış ve yine ne tesadüftür ki ihaleyi geçmişte kendi partilerinden milletvekili aday adaylığı bulunan firmanın sahibi kazanmış. AKP’ye yakın firmalara ihalelerde ve ödemelerde öncelikli sıralar verilerek kamu zararı oluşturuluyor. Yurttaşlarımız Sancaktepe Belediyesi’ni ve Başkan Dögücü’yü Sancaktepe’nin heba olan üç yılıyla, yeğene, parti yöneticilerine vermiş olduğu ihalelerle yakından tanıyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3