Milli Oyuncudan Kadıköy Belediyesi’ne Belediyeye isyan!

Kadıköy Belediyesi’nin, Galatasaray'da şekil giyen Milli eş basketçi Merve Aydın’ın dairesini mühürlediği ortaya çıktı. Merve Aydın ise kararın hukuksuz bulunduğunu belirterek belediyeye isyan etti.

Milli Oyuncudan Kadıköy Belediyesi’ne Belediyeye isyan!

Kadıköy Belediyesi’nin, Galatasaray'da şekil giyen Milli eş basketçi Merve Aydın’ın dairesini mühürlediği ortaya çıktı. Merve Aydın ise kararın hukuksuz bulunduğunu belirterek belediyeye isyan etti.

29 Ocak 2022 Cumartesi 12:33
Milli Oyuncudan Kadıköy Belediyesi’ne Belediyeye isyan!

Kadıköy Belediyesi ise icra ettiği incelemede, projeye karşıt bölümler belirleme edildiğini, delil tutulduğunu ve dairenin gereksiz olması dolayısıyla mühürlendiğini savundu. Merve Aydın, Kadıköy Belediyesi'nin bahis konusu kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle İstanbul 13. yönetim Mahkemesi'ne sorun açtı. İstanbul 13. yönetim Mahkemesi, Merve Aydın'ın Kadıköy Belediye Başkanlığı hesabına temhir işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açmış olduğu davada, yürütmeyi tevkif sonucu verdi.

Kadıköy Belediyesi ise icra ettiği incelemede; projeye karşıt bölümler belirleme edildiğini, delil tutulduğunu ve dairenin gereksiz olması dolayısıyla mühürlendiğini savundu.

MAHKEMEDEN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

İstanbul 13. yönetim Mahkemesi; Merve Aydın'ın Kadıköy Belediye Başkanlığı hesabına temhir işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açmış olduğu davada, yürütmeyi tevkif sonucu verdi.

AYDIN: KADIKÖY BELEDİYESİ'NİN EVİMİ MÜHÜRLEME İŞLEMİ USULSÜZ VE HUKUKA AYKIRI

Basketbolcu Merve Aydın; namına ilgilendiren dairenin Kadıköy Belediyesi çeşidinden yöntemsiz mühürlendiğini öne sürdü. Merve Aydın, toplumsal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından şu açıklamada bulundu: "Kadıköy Belediyesi'nin yöntemsiz ve hukuka karşıt temhir işlemi yüzünden 5 gündür evime giremiyorum. 22 Ocak haset antrenmandan döndüğümde kapımın Kadıköy Belediyesi çeşidinden tek tutanak, yönetsel değişmeyen ve zapt olmadan mühürlenmesi yüzünden bu karlı iklim dışarıda eğleşmek mecburiyetinde bırakıldım."

"Evimde hepinizin devir zamane icra ettiği neredeyse boya-badana, çini ve aş damı dolabı değişim yapmak kabil küçük ve ruhsata yayımcı sıfır tadilatlar yaptırıyordum."

"ANAYASAL HAKKIM OLAN MÜLKİYET VE BARINMA HAKLARIMA TECAVÜZDE BULUNMUŞLARDIR"

"Edindiğimiz bilgiye göre, hakkımda meydana getirilen esassız hoşnutsuzluk hesabına Kadıköy Belediyesi'ne ilişkin aynasız ekipleri aracısız birlikte başbuğ yardımcısının talimatı hesabına tek araştırma-inceleme yapmaksızın, fenomen durumunda temhir zaptı tutmadan ve tarafıma rastgele birlikte yönetsel değişmeyen bildirme etmeden evimi mühürlemiş, anayasal hakkım bulunan iyelik ve tahaffuz haklarıma tecavüzde bulunmuşlardır."

"BENİ BU SOĞUKTA EVİMDEN MAHRUM BIRAKMASI KABUL EDİLEMEZ"

"Yapılan işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması düşüncesince avukatımla kanuncu süreci başlattık. Ayrıca tek tetkik ve delile güçsüz bu hukuksuz işlemin hepsi sorumluları hesabına rolü kötüye istimal ve hürriyeti tahditten töhmet duyurusunda bulunacağım ve ödence istem edeceğim. Belediyenin hasbi yere, araştırmadan, kanuna kurallara uymadan iyelik hakkımı kısıtlaması onama edilemez. Beni bu soğukta evimden yoksun bırakması onama edilemez. Yetkililerin birlikte an ilk bu hukuksuzluğun karşısında eda almasını ve gerekeni yapmasını istem ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72