Kartal'da atık piller geri dönüşümde

Kartal Belediyesi, Kartal ilçe sınırlarında çevre bilincinin yaygınlaşması...

Kartal'da atık piller geri dönüşümde

Kartal Belediyesi, Kartal ilçe sınırlarında çevre bilincinin yaygınlaşması...

17 Mayıs 2013 Cuma 17:12
Kartal'da atık piller geri dönüşümde

Kartal Belediyesi, Kartal ilçe sınırlarında çevre bilincinin yaygınlaşması için bilinçlendirme çalışmalarının               meyvalarını almaya başladı. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği’nin (TAP) 15 Kasım 2012-30 Nisan 2013 tarihleri arasında sadece okulları kapsayan yarışması sonuçlandı. Altı ayı kapsayan okullar arası yarışmada Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından atık pillerin Kartal’daki okullardan toplanma işlemi tamamlandı. Sadece Kartal’da okullardan toplanan altı aylık veri kapsamında 2105 kilo atık pil toplandı. Geçen sene de benzer bir yarışma yapılmış ve o dönemde de Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Kartal’da bulunan okullardan 1518 kilo atık pil toplamıştı. Yarışma kapsamında Kartal’da dereceye giren okul 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde açıklanacak.

 Atık pilleri Kartal Belediyesi 0216 586 87 87 ALO ÇEVRE HATTI aracılığıyla geri dönüşüm sistemine katabilirsiniz.

 ATIK PİLLERİN ZARARLARI… 

Kullanım ömrünü tamamlamış veya uğramış olduğu fiziksel hasar sonucu kullanılmayacak duruma gelmiş pillere atık pil denilmektedir. Atık hale gelmiş pillerin kimyasal, fiziksel veya başka türlü işlemlerle onarılarak tekrar kullanımı mümkün değildir. Piller, türlerine, şarjlı veya şarjlı olup olmadıklarına göre bünyelerinde demir, çinko, mangan, nikel, kadmiyum, lityum, kobalt vb. metalleri, bu metallerin birleşiklerini veya diğer kimyasal bileşikleri ve plastik, karton ve kağıt esaslı maddeleri içerebilmektedirler.

 Piller çöplere, ateşe, su kaynaklarına, kanalizasyona ve sokaklara rastgele atılmamalı, toprağa gömülmemeli ve basınç altında ezilmemelidir. Bu gibi durumlarda genelde metal olan pilin dış kabı zamanla delinerek, bünyelerindeki metaller ve kimyasal maddeler toprağa sızarak yer altı sularına, su kanallarına, ekinlere, sebzelere, tahıllara ve hatta balıkların bünyesine karışabilmektedir.

 

 

 

Son Güncelleme: 17.05.2013 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72