Kartal Belediyesi’nde Baba Destek Programı Başladı

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü, Kartal Belediyesi’ne bağlı 11 kreşte eğitim gören çocukların babalarına yönelik önemli bir proje başlattı.

Kartal Belediyesi’nde Baba Destek Programı Başladı

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü, Kartal Belediyesi’ne bağlı 11 kreşte eğitim gören çocukların babalarına yönelik önemli bir proje başlattı.

08 Ekim 2017 Pazar 11:24
Kartal Belediyesi’nde Baba Destek Programı Başladı

Anne Çocuk Eğitim Vakfı AÇEV işbirliği ile gerçekleştirilen Baba Destek Programı (BADEP) düzenlenen 5 farklı toplantı ile babalara tanıtıldı. Toplam 103 babanın katıldığı toplantılarda uzman eğitmenler 10 hafta sürecek Baba Destek Programı ile ilgili bilgi vererek haftada 1 gün 2,5 saat sürecek toplantıların gün ve saatini kararlaştırdı. Geçen yıl 60 babanın mezun olarak sertifika aldığı BADEP eğitimlerinde babalar grup oluşturarak çocukları ile olan iletişimlerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırıyorlar. Toplantı günlerinde annelere de birer mektubun gönderildiği Baba Destek Programında bu güne kadar toplam 44 bin baba sertifika aldı.

Sahip olduğu 11 kreş ile Kartal’da çok önemli bir hizmeti gerçekleştiren Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü, bu kez babalara yönelik bir eğitim programı başlattı. Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın bugüne kadar 70 ilde bin 460 gönüllü eğitimci ile sürdürdüğü Baba Destek Programı’nı bir kez daha uygulamaya koyan Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü, 5 farklı yerde tanıtım toplantısı düzenledi. Kartal Belediyesi Merkez Kreş, Hürriyet Kültür Merkezi, Soğanlık Kültür Merkezi, Gümüşpınar ve Uğur Mumcu Mahallesi Kreşleri’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantılarına toplam 103 baba katıldı. Toplantılarda AÇEV Bölge Saha Sorumlusu Samettin Nesipoğlu, eğitmenler Faruk Nafiz Şimşek, Ahmet Çetin program ile ilgili babalara bilgi verdi. Toplam 10-13 hafta sürecek BADEP programına katılacak babalar, haftada bir gün 2,5 saat süre ile bir araya gelecek. Grupların kurulacağı eğitimlerde hem babalar çocukları ile ilgili sorunlarını paylaşacaklar hem de uzman eğitimcilerden çözüm önerilerini alacaklar. Ana sloganı “İlk İş Babalık” olan Baba Destek Programı’nın gerçekleşen her toplantısının sonunda anneler için de birer mektubun hazırlanacağı eğitimin sonunda babalar sertifikalarını çocuklarının elinden alacak. “İlgili Babalık” konusunda farkındalığı artırmak amacıyla uygulanan Baba Destek Programı’nı geçtiğimiz yılda uygulayan Kartal Belediyesi, çocuklarının gelişimine destek olmak isteyen 60 babanın sertifika almasını sağlamıştı.

BADEP (Baba Destek Programı) Nedir?

BADEP, 1996 yılında AÇEV tarafından geliştirilen, bilimsel araştırmalar ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenen, babanın çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk almasını hedefleyen bir yetişkin eğitim programıdır. 3-11 yaş dönemi çocukları olan 15-20 kişilik baba gruplarına yönelik en az 10 hafta boyunca, toplam 25 saatlik programda ayrıca annelere yönelik 2 oturum gerçekleştirilmektedir. Oturumlar, grup tartışması, küçük grup çalışmaları, oyunlar, hikâyeler ve örnek olay çalışması gibi yetişkin eğitimi yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Baba Destek Programı’na katılan babaların, çocukları ile ilgili daha fazla sorumluluklar üstlendikleri, tüm aile bireyleri ile daha demokratik ilişkiler kurdukları ve çocuklarının gelişimlerini destekledikleri gözlemlenmiş, programın yalnızca babaları değil, eşlerini de çocukları ile ilişkilerinde olumlu etkilediği saptanmıştır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72