İstanbulda kar alarmı 4 günün en yoğunu...

İstanbul'da perşembe gününden bu yana yağan kar bugün etkisini arttırarak devam ediyor. Kar fırtınası, Sarıyer ve Beykoz başta olmak üzere kentin kuzey ve yüksek yerlerinde daha fazla etkili olmaya başladı. Yetkililerden ise uyarı üstüne uyarı yapılıyor... İşte 12 Mart cumartesi günü İstanbul hava durumu raporu...

İstanbulda kar alarmı 4 günün en yoğunu...

İstanbul'da perşembe gününden bu yana yağan kar bugün etkisini arttırarak devam ediyor. Kar fırtınası, Sarıyer ve Beykoz başta olmak üzere kentin kuzey ve yüksek yerlerinde daha fazla etkili olmaya başladı. Yetkililerden ise uyarı üstüne uyarı yapılıyor... İşte 12 Mart cumartesi günü İstanbul hava durumu raporu...

12 Mart 2022 Cumartesi 13:03
İstanbulda kar alarmı 4 günün en yoğunu...

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da perşembe gününden bu yana aralıklarla etkili olan Kar yağışı bugün de kuvvetlenerek devam ediyor. Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre İstanbul'da gün boyunca kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Bugün akşam saatlerinden itibaren Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da arttıracağı ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor. İşte saat saat kar yağışı detayı...

Saat 12:15 Kuzey Marmara Otoyolu Ankara istikameti Kilyos - Yavuz Sultan Selim Köprüsü arasında saat 11.00 sıralarında 4 TIR ile kar küreme aracının karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kar küreme aracının şoförü, hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda feci kaza

Kuzey Marmara Otoyolu'nda 5 tır, 2 yolcu otobüsü ve kar küreme aracının karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. 3 kişinin yaralandığı kaza nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu oluştu. Kaza nedeniyle Ankara istikametinde Trafik yoğunluğu oluştu. Ekiplerin çalışması sonucu ulaşım saat 11.45 sıralarında yeniden açıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden kazaya ilişkin yapılan açıklamada, "Kuzey Marmara Otoyolu Ankara istikametine Kilyos - Yavuz Sultan Selim Köprüsü arasında saat 11.00 sıralarında 4 TIR aracı ile 1 kar küreme aracının karıştığı trafik kazası meydana gelmiştir. Kar ve buzla mücadelede görev alan kar küreme aracı şoförü, hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Ulaşım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ICA İşletmesi kurtarma araçları ile trafik ekiplerimizin müdahalesi neticesinde saat 11.45 sıralarında yeniden trafiğe açılmıştır. Kazada yaralanan kar küreme aracı şoförümüze geçmiş olsun diyoruz. Sürücülerimizin olumsuz hava koşulları süresince daha dikkatli olmaları ve tedbiri elden bırakmamalarını tekrar hatırlatıyoruz." denildi.

Saat 12:05 Vali Yerlikaya "Meteoroloji verilerine göre İstanbul’da bu akşam yoğun, gök gürültülü kar sağanakları bekleniyor. UYARILARIMIZI yineliyoruz. LÜTFEN, Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun." mesajını paylaştı.

"SON 30 YILIN EN SOĞUK DERECESİ ÖLÇÜLDÜ"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "12 Mart Cumartesi günü, bu sabaha karşı son 30 yılın en soğuk derecesi ölçüldü. Bu gece -4.4 derece ölçüldü. Mart ayının en soğuk gecesini yaşamış olduk. Kuzey kesimlerin çok daha düşük derecelerde olduğu -7,-8 hissedilen de -15 dereceye kadar düştüğü bildirildi" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, "Herkesin zamanında sürece müdahil olmasının ve buna da maksimum seviye 16 milyon İstanbullu hemşerimizin eşlik etmesinin sonucunu da yaşıyoruz. Şu ana kadar kayda değer canımızı sıkan bizi üzen hiçbir hususu, bir olayı yaşamadık. Vatandaşımızın aracıyla yola çıkmaması önemli detaydı. Bugün Meteoroloji'nin sıkı uyarısı şu; öğlen sonrası yoğun bir kar yağışı ki diğer günlerin tamamı kadar bir kar yağışının bugün beklendiği. Belli bölgelerde havanın açık olması, güneşin kendini göstermesi hiçbir vatandaşı lütfen aldatmasın. Bugün bu 4-5 günlük alarmın en yoğun en kar yağışını yaşayacağız. Kar öğleden sonra çok etkili olacak dolayısıyla dışarıya çıkılmamalı, mecbur kalmadıkça asla araba kullanılmamalı" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72