'İSKİ, Çekmeköy'deki evleri boşuna yıktı'

İBB ve İSKİ Çekmeköy Farabi Sokak'ta 'ıslah' adı altında çalışmaları devam ediyor. Evleri yıkılan Farabi sokak mağdurlarının hak mücadelesi ise gündemdeki sıcaklığını koruyor. AK Parti ve CHP’de değişen tavırlar ise oldukça ilginç bir hal alıyor.

'İSKİ, Çekmeköy'deki evleri boşuna yıktı'

İBB ve İSKİ Çekmeköy Farabi Sokak'ta 'ıslah' adı altında çalışmaları devam ediyor. Evleri yıkılan Farabi sokak mağdurlarının hak mücadelesi ise gündemdeki sıcaklığını koruyor. AK Parti ve CHP’de değişen tavırlar ise oldukça ilginç bir hal alıyor.

14 Haziran 2021 Pazartesi 15:50
'İSKİ, Çekmeköy'deki evleri boşuna yıktı'

Farabi sokak mağdurlarının yıllardır süren hak mücadelesi devam ediyor. Dere ıslahı adı altında evleri yıkılan mağdurlar çalmadık kapı bırakmazken son dönemde ilginç gelişmeler yaşanıyor.

MAĞDURLAR KİME GÜVENECEK?

Farabi Sokak mağdurları yaptıkları açıklamada şunları söylüyor: Dere ıslahlarında süreç şöyle işler; yerel belediye, İSKİ- İBB'den ıslahı talep eder. Gel, şu ilçemdeki dereyi ıslah et. İSKİ de gelir ölçer biçer, yağış istatistiklerini, debiyi vb. inceler ve 4 aşamalı projeler hazırlar. Bu konuda mevzuat sıkıdır. Süreç bu iki birim arasındaki müzakerelere göre yürütülür ve son şeklini alır. Şimdi, AK Partili Çekmeköy Belediye Başkanı diyor ki, 'Valla, benim dahlim yok, evleri İSKİ yıktı'. Süreci başlatan, sonuna kadar destekleyen, evini yıkılanları Pendik'e sürmek için elinden geleni yapmış biri. Belediye başkanı Ahmet Poyraz bu sözleri 7 Haziran 2021 Pazartesi günü, Hamidiye Mahallesi’nin önündeki spor salonunun merdivenlerinde, ilçeyi ziyaret eden Ekrem İmamoğlu'nu beklerken söylüyor.

‘’CHPLİ MECLİS ÜYELERİ FİKİR DEĞİŞTİRDİ!’

Dahası, aynı gün, Çekmeköy CHP de aynı şeyleri, daha açık olarak söylemeye başladı. En başından beri korsan ıslahı anlaşılmaz bir şehvetle savunan CHP Çekmeköy Belediye Meclis üyeleri de 'İSKİ o evleri (Farabi Sokak'taki) boşuna yıktı, evler derenin çok üstündeydi.' demeye başladılar. Bu sözler 7 Haziran 2021 günü Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezinde toplanan Belediye Meclisi toplantısından sonra bazı CHP'li belediye meclis üyeleri tarafından söylendi.

Bu gelişmeleri ihtiyatlı bir memnuniyetle karşılayan Farabi Soka Mağdurları evlerine er geç kavuşacaklarını, mücadeleyi bırakmayacaklarını söylediler. Ve aşağıdaki soruları sormaya devam edeceklerini de eklediler:

‘’HERKES SONUNDA HAKLILIĞIMIZA İNANACAK’’

‘’İSKİ- Çekmeköy Belediyesinin imar hileleriyle kotarılan ıslahta evlerini kaybeden Farabi Sokak Mağdurları olarak en başından beri bunu söylüyordu, soruyordu ya: evlerimiz dere koruma bandında değil, neden yıktın hey İSKİ- Çekmeköy Belediyesi? Ve İBB'nin yeni yönetimi, Kadir Topbaşgiller zamanından kalma, doğa düşmanı, bu projeyi tatbik etmekte neden bu kadar inatçı davrandın? Mağdurların sesine neden kulak vermedin? Bilimi, bilgiyi, kanıtları neden elinin tersiyle ittin? İSKİ'nin sahada yaptığın işin projesini mahkemeye sunamadığını kaç kere söyledik size?’’

Son Güncelleme: 14.06.2021 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3