İbrahim Bilgin: Doğruları yazmaya devam edeceğim…

Özgür İfade Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Bilgin, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın kendisine açtığı davanın devam etmesine rağmen hakkında icra takibi başlatmasından dolayı kamuoyunu aydınlatmak için bir açıklama yayınladı. Bilgin, “Doğruları yazmaya devam edeceğim. Ben bu gazeteyi maddi beklentilerle kurmadım. Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inancım sonsuzdur.” Diyor.

İbrahim Bilgin: Doğruları yazmaya devam edeceğim…

Özgür İfade Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Bilgin, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın kendisine açtığı davanın devam etmesine rağmen hakkında icra takibi başlatmasından dolayı kamuoyunu aydınlatmak için bir açıklama yayınladı. Bilgin, “Doğruları yazmaya devam edeceğim. Ben bu gazeteyi maddi beklentilerle kurmadım. Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inancım sonsuzdur.” Diyor.

29 Nisan 2022 Cuma 15:41
İbrahim Bilgin: Doğruları yazmaya devam edeceğim…

Özgür İfade Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Bilgin’in kamuoyunu aydınlatmak için yayınladığı açıklama şu şekilde:

Sevgili Özgür İfade Gazetesi okuyucuları ve halkımızın bilgisine!

Bilindiği üzere, İmtiyaz sahibi olduğum ve İnternet üzerinden yayın yaptığım Özgür İfade Gazetesi internet sitesinde 18/09/2020 tarihinde yapılan haberin içeriğinde olduğu gibi partiyle, parti yönetimiyle veya Genel Başkanla ilgili herhangi bir suçlayıcı unsur olmadığını öncelikle belirtmek istiyorum. Söz konusu haber tamamıyla Belediye Başkanı Sayın Ali Kılıç’ın görev esnasında yaptığı hatalı icraatlarının eleştirilmesiyle ilgiliydi.

Çünkü bahse konu olan haberin sadece Maltepe kamuoyunda tartışılmadığı gibi, aynı zamanda Maltepe Belediyesinde de tartışmalara neden olduğu bir kaynak tarafından da dile getirilmiştir. Eleştiri konusu olan bu haberin yapılma nedeni sadece gerçeğin ortaya çıkarılmasını amaçlayarak kamuoyunu bilgilendirmektir. Tüm haberleri yayımlamadan önce ıslak imzalı dilekçe ile haber konusunu Maltepe Belediyesine göndererek sorduk ve cevap hakkı verdik.

Kaldı ki, bu haberle ilgili Başkan Ali Kılıç tekzip hakkını kullanmadan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına resen şikayette bulunmuş ve 2021/32849 soruşturma ve 2021/37610 sayılı kararla açmış olduğu ceza davasını da “ KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARAR” aleyhte sonuçlanınca, ardından tekzip hakkını kullanmadan resen Gazetemiz hakkında manevi tazminat davasına başvurarak kötü niyet hakkını kullanmıştır.

Tabii, bu eleştirel haberlerimizde yer alan gerçeklerin topluma duyurulması Başkan Ali Kılıç’ı oldukça rahatsız etmektedir. Ali Kılıç vekili Av. Ergin Özer vasıtasıyla hakkımda İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesinde Manevi Tazminat davası açmış ve dava hakimi bana 5.000.00 TL tazminat cezası vermiştir. (Dava görüldüğü esnada savunma ifadelerimizin büyük bir bölümü mahkeme kayıtlarına geçirilmedi) Söz konusu bu haksız ve hukuksuz verilen tazminat kararının iptali için üst mahkeme olan istinaf mahkemesine itirazda bulunmam ve davanın hala devam etmesine rağmen, adeta yangından mal kaçırırcasına dava sonucunu beklemeden bu tazminatın benden tahsili için icra takibi başlatılmıştır. Başkan Ali Kılıç’ın avukatları bu icra davasını, Maltepe Anadolu Adliyesinde değil de karşıda Çağlayan Adliyesinde açması da gazetemize beslediği husumetin açık göstergesidir. Gelecek günlerde Tunceli, Pülümür gibi başka illerden de dava açması bizi şaşırtmayacaktır.

Oysa, niyetimiz birilerini suçlamak veya rencide etmek değildir. Sadece toplumda siyaseten seçilmiş olan bir belediye Başkanının halkın vergilerini ve kamu kaynaklarını nasıl ve ne şekilde veya nerelerde hangi amaçlarla harcadığına dair halk adına gazetecilik görevimizi yerine getirerek toplumu aydınlatmak ve objektif habercilik yapmaktır. Meslek etiğine aykırı hiçbir icraatımız olmamıştır.

Bu nedenle; biz Özgür İfade Gazetesi olarak özelde ilçemizde genelde de ülkenin her yerinde yaptığımız haberlerle ilgili, kimseye boyun eğmeden, haber yapan, eleştiren, somuta dayalı haberler yayımlayan ve gazetecilik ilkelerine uygun objektif habercilik yapan bir gazete konumunda olduğumuz için Başkan Ali Kılıç kötü niyetle kamu makamını kullanarak hem gazetemizi ekonomik olarak çökertmeye çalışmakta hem de CHP’nin ilkelerine ters düşerek partisine zarar vermektedir.

Dolayısıyla, CHP Genel başkanının söylemleri ve parti politikalarına tamamen ters düşen Maltepe Belediyesinin bu antidemokratik eylemleri nedeniyle gelecek seçimlerde CHP toplumda karşılık bulamayacaktır. Her defasında medyanın 4. Güç olduğunu dile getirerek yanında yer aldığını söyleyen CHP genel başkanının düşünce ve ilkelerini yok sayan Belediye başkanı Ali Kılıç’ın yaşadığı siyasi güç zehirlenmesi ile partiye bir kazanç sağlamadığı gibi aksine partisine zarar vererek toplum nezdinde partisini yıpratmaktadır. Kaldı ki Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın bu demokrasi ile bağdaşmayan uygulamalarından Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da haberinin olmaması gibi bir ihtimal düşünülemez.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın icraatlarına bakıldığında ne CHP’yi temsil eden uygulamaları mevcut, ne de sosyal demokrasi ilkelerine uygun icraatları mevcuttur. Zira, Cem evi, personel alımları ile diğer alanlardaki uygulamalarında yaptığı gibi; sadece toplumu kutuplaştıran, ayrıştıran ve ötekileştiren, parti üyelerini birbirine düşürmeye çalışarak delege üzerinden toplumu bölüp siyasi rant kazanmaya çalışan oportünist ve sekter icraatlarıyla ün salmıştır. Gazetemizin önceki sayıları da yaptığı hukuksuz uygulamalar ve antidemokratik eylemleri ile ilgili yayımladığımız haberlerle doludur. Özellikle Başkan Ali Kılıç hakkındaki genel kanıysa, toplumdaki ayrıştırmalar, ötekileştirmeler, insanların yaşam tarzı ve inançları ile kamu kaynaklarının nerelerde kimlere ve nasıl harcandığı konusunda itina ve hassasiyet göstermeyen biri olarak topluma yansımaktadır.

Son olarak buradan Başkan Ali Kılıç’a şunu söylemek istiyorum:

Yayım hayatımıza başladığımız günden itibaren bana ve gazeteme baskı uygulayarak, ekonomik kaynaklarımı keserek, makamınızın verdiği güçle kanunları bile yok sayarak açtığınız davalarla beni yıldıramayacaksınız. Doğruları yazmaya devam edeceğim. Unuttuğunuz çok önemli bir detayı size hatırlatmak isterim. Ben bu gazeteyi maddi beklentilerle kurmadım. Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inancım sonsuzdur!

İbrahim Bilgin

Özgür İfade Gazetesi İmtiyaz Sahibi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72