Eski muhtar Beykoz Belediyesi’ne isyan etti

Beykoz'a bağlı Paşamandıra Köyü eski muhtarı H. Ayşe Şirinler Beykoz Belediyesi'nin belirlediği emlak vergisi miktarına isyan etti.

Eski muhtar Beykoz Belediyesi’ne isyan etti

Beykoz'a bağlı Paşamandıra Köyü eski muhtarı H. Ayşe Şirinler Beykoz Belediyesi'nin belirlediği emlak vergisi miktarına isyan etti.

08 Temmuz 2021 Perşembe 13:24
Eski muhtar Beykoz Belediyesi’ne isyan etti

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Şirinler, "Her 4 yılda bir belediyeler emlak vergilerinde rayiç belirlerler. Arsa birim metrekare fiyatı belirlenir. Bu belirlenen fiyata göre de emlak vergisi alınır" dedi.

2017'de Beşiktaş'ta Murat Hazinedar'ın başkanlığı döneminde yüzde 800-900-1000'lere varan emlak artışına 9 muhtar olarak şerh koyduklarını vurgulayan Şirinler, "Bütün Beşiktaş'a dava açtırmıştık. Onun üzerine Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı konuştu. Belediyeler kafalarına göre artış yapamazlar dediler. Torba yasa çıktı ve yüzde 50 ile sınırlandırılmıştı. Bu 4 yıl geçerliydi. 2022'de geçerli olmak üzere bu artışlar yeniden belirlendi. Beşiktaş'ta şu an sorun yok. Yeni Belediye Başkanı şikayetleri bildiği için makul tuttu fiyatları" dedi.

Şirinler, "Beykoz'da Paşamandıra Köyü var. 5 yıl kadar emlak vergisi ödemedik. Önümüzdeki sene ödemeye başlayacağız. En son artışda 40.5 kuruştu. Her sene bunların üzerine yüzde 10 üzeri artış ekleniyor. Yüzde 50'nin üzerine çıkıyor" diye konuştu.

50 LİRADAN 1000 LİRAYA

Yıldız Üniversitesi hocalarının girişimiyle kooperatif kurduklarını ve 10 yıl içinde site kurduklarını aktaran Şirinler belediyenin kendilerine arsa birim metrekare fiyatını 50 liradan 1000 liraya çıkarttığını söyledi. Yüzde 2 bin artış yapıldığını kaydeden Şirinler, "Çok daha lüks villalar var orada onların metrekare fiyatı 100 lira benimki bin lira. Böyle bir adaletsizlik var mı. Bu pandemide millet işsiz, para alamıyor, gıdalar artmışken belediyelerin böyle fahiş ve akla ziyan bir şey bu. Bu kadar büyük bir artışı aklım almıyor" diyerek isyan etti.

Konuyla ilgili dava açacaklarını belirten Şirinler, "Bu bizim yasal hakkımız ama kimsenin de sesi çıkmıyor. Geçen sefer CHP'li belediye yapınca ortalık ayağa kalktı. Bu sefer AKP'li belediye yapınca ses çıkmıyor" dedi.

Son Güncelleme: 08.07.2021 18:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3