Çekmeköy Belediyesi’nden proje atağı

Çekmeköy Belediyesi; eğitimden park alanlarına ve sportif faaliyetlere kadar birçok projeyi Çekmeköylülerin hizmetine sunuyor..

Çekmeköy Belediyesi’nden proje atağı

Çekmeköy Belediyesi; eğitimden park alanlarına ve sportif faaliyetlere kadar birçok projeyi Çekmeköylülerin hizmetine sunuyor..

27 Ekim 2017 Cuma 12:45
Çekmeköy Belediyesi’nden proje atağı

CEMAL GÜNGÖR PARKI YENİLENİYOR

Çekmeköy’ün en büyük parklarından biri olan Taşdelen Cemal Güngör Parkı’nda yenileme çalışmaları başladı.

46 bin m2 ile ilçenin büyük parkları arasında yer alan ve Alemdağ, Ekşioğlu ve Taşdelen’de oturanlar tarafından yoğun olarak kullanılan Cemal Güngör Parkı’nı, yeni düzenlemeler ve eklemelerle bahara hazırlanıyor. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “bölge halkının yoğun olarak kullandığı 46 dönümlük bu yeşil alanımızı, spor alanları, yürüyüş ve koşu parkurları da ekleyerek daha kullanışlı hale getireceğiz. Bahar aylarında yine yüzlerce kişinin buluşma noktası olacak parkımızın amfi tiyatrosunda kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz,” dedi.

ŞEHİT ÜSTEĞMEN ARİF KALAFAT DOĞA PARK MEYDAN PROJESİ BAŞLADI

Çekmeköy Belediyesi Şehit Arif Kalafat Doğa Parkı’nın Mimar Sinan Caddesi girişinde çevre düzenlemesi ve meydan çalışması başlattı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Çekmeköy’e çıkış noktasının da bulunduğu; Kavaklıdere, Mimar Sinan Caddeleri’nin kesişiminde yapılan çalışmalarda; yeşil alan düzenlemesi, giriş çıkış ünitesi, güvenlik noktası ve araç trafiği için kavşak yer alıyor.

EĞİTİMDE ENGEL YOK

Çekmeköy’de yapılması planlanan Engelliler Okulu için protokol imzaları atıldı.

Çekmeköy Belediyesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği arsada, hayırseverler tarafından yaptırılacak olan ve engelli çocukların eğitim göreceği devlet okulu için harekete geçildi. Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İlçe Mili Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş ve bağışçı ONBO Eğitim ve Kültür Vakfı’nın temsilcileri protokol imza töreninde bir araya geldi. Okulun yapımına üç ay içinde projelerin onaylanmasının ardından başlanacak.

ÖMERLİ SPOR TESİSİ YENİLENİYOR

Çekmeköy Belediyesi Ömerli Mahallesi’ndeki spor tesisleri ve Görsel Sanatlar Merkezi’nde yapılan yenileme çalışmalarıyla tesisleri yeni bir çehreye kavuşturacak. 29.250 m2 tesis alanı üzerinde 1.160 m2 oturumlu zemin, +2 normal katlı spor tesisi, tribünüyle birlikte bir büyük halı saha, üç küçük halı saha, bir basketbol sahası sporseverler için yenileniyor.

Tesisin içinde bulunan ve mahalle halkı tarafından yoğun olarak kullanılan Görsel Sanatlar Merkezi binası da yeni sergi ve toplantılara ev sahipliği yapmak üzere modernize ediliyor.

UZAY TEKNOLOJİLERİ MERKEZİ AÇILDI

Çekmeköy Belediyesi tarafından uzay teknolojilerini öğrencilere sevdirmek amacıyla yapılan Uzay Teknolojileri Merkezi açıldı. Öğrencilere uzay bilimlerini sevdirmek ve eğlenceli bir şekilde öğretmek amacıyla Uzay Teknolojileri Merkezi’ni hizmete açtı. Çekmeköy Taşdelen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Adnan Menderes Kültür Merkezi içinde açılan Uzay Teknolojileri Merkezi’nin açılışına Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı. Merkezi gezen öğrenciler, Ay üzerinde yolculuk yaparken Güneş ve gezegenler üzerinde inceleme yapma imkanı buldu. Yapılanlardan oldukça mutlu olan öğrenciler, sık sık merkeze gelmek istediklerini söyledi.

Son Güncelleme: 27.10.2017 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3