Çekmeköy Belediyesi Önünde Eylem: Parkıma Dokunma!

Mehmet Akif Mahallesi'ndeki park alanının Pazar yerine katılması gündeme gelmesi mahalleliyi hareke geçirdi. Belediye önünde basın açıklaması yapan mahalle sakini ve çevreciler “Parkıma dokunma” dedi.

Çekmeköy Belediyesi Önünde Eylem: Parkıma Dokunma!

Mehmet Akif Mahallesi'ndeki park alanının Pazar yerine katılması gündeme gelmesi mahalleliyi hareke geçirdi. Belediye önünde basın açıklaması yapan mahalle sakini ve çevreciler “Parkıma dokunma” dedi.

12 Mayıs 2022 Perşembe 18:36
Çekmeköy Belediyesi Önünde Eylem: Parkıma Dokunma!

Daha önce Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı'na akaryakıt istasyonu yapılmasının önünü açan imar planı hazırlayan Çekmeköy Belediyesi, yeni bir parka daha göz dikmiş görünüyor. Mehmet Akif Mahallesi Paradise Sitesi’nin önündeki 3279 parseldeki park alanın yeni yapılacak pazar yerine katılması gündeme geldi.

Parkın içinde üstü kapalı Pazar yeri ve otopark yapılmasının gündeme gelmesi mahalleyi harekete geçirdi. Paradise Site sakinleri ve çevreciler ellerinde pankartlarla Çekmeköy Belediyesi önünde basın açıklaması yapan site sakinleri, belediye başkanı Ahmet Poyraz’a seslenerek “Parkımıza dokunma” dediler. Eyleme CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve bazı meclis üyeleri de destek verdi.

Site sakinleri ellerinde pankartlarla yaptıkları açıklamada şunları söylediler: Park yerinde yakın zamanda bir hareketlenme oldu. Yaptığımız araştırmada parkın içinde kapalı bir Pazar alanı ve otoparkın yapılacağı bilgisine ulaştık. Konu ile ilgili itiraz dilekçemizi ve imzalarımızı belediyeye ilettik. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’dan da bir randevu talebimiz oldu ancak henüz görüşemedik. Bu parkımız sadece site sakinlerinin değil tüm mahallelinin nefes aldığı bir alan. Sadece bir gün açılacak bir Pazar için parkımızın elimizden alınmasını istemiyoruz. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız…

CHP ilçe başkanı Hüseyin Kızıldaş ise, belediye yönetiminin daha öncede buna benzer girişimlerinin olduğunu söyleyerek, yakın zamanda çocuk parkının akaryakıt istasyonuna nasıl dönüştürülmeye çalışıldığının altını çizdi. Belediyenin bir çok yeşil alanı ve kamuya ait arsaları sattığını ve satmaya çalışmaya devam ettiğini söyleyen Kızıldaş, “Bu işin de sonuna kadar takipçisi olacağız. Parklarımızı ve yeşilimizi korumaya devam edeceğiz” dedi.

Eylemcilere destek vermek için alana gelen Abbas Karakaya ise, mahalle sakinlerine bir öneride bulunarak, “Parkta nöbet tutulsun” dedi. Karakaya’nın bu teklifini mahalle sakinleri de olumlu karşılık verdi. Basın açıklamasının ardından site sakinleri ve çevreciler konunun gündeme geleceği belediye meclisini takip etti.

ŞENOL ALAN NE DİYECEK?

Paradise Sitesi’nde oturan Çekmeköy Belediye Meclisi Başkan Vekili Şenol Alan’ın konu ile ilgili sesiz kalması ve topu çevirmesi de dikkatlerden kaçmadı. Çevreciler, parka Pazar alanını yapılacak olmasının site sakinlerinin neredeyse hepsinin itiraz ettiğini ancak Şenol Alan’ın konu ile ilgili ne düşündüğünü merak ettiklerini söylüyor.

Son Güncelleme: 12.05.2022 18:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3