Aşık Veysel Ve Tayfun Talipoğlu Kartal’da Anıldı

Büyük halk ozanı Âşık Veysel ve geçtiğimiz yıl hayata gözlerini yuman usta gazeteci Tayfun Talipoğlu, ölüm yıldönümlerinde Kartal’da anıldı. ‘Uzun İnce Bir Yol Hikayesi’ adıyla düzenlenen anma gecesinde Nevruz Bayramı ve Dünya Şiir Günü’ne de yer verildi.

Aşık Veysel Ve Tayfun Talipoğlu Kartal’da Anıldı

Büyük halk ozanı Âşık Veysel ve geçtiğimiz yıl hayata gözlerini yuman usta gazeteci Tayfun Talipoğlu, ölüm yıldönümlerinde Kartal’da anıldı. ‘Uzun İnce Bir Yol Hikayesi’ adıyla düzenlenen anma gecesinde Nevruz Bayramı ve Dünya Şiir Günü’ne de yer verildi.

23 Mart 2018 Cuma 10:50
Aşık Veysel Ve Tayfun Talipoğlu Kartal’da Anıldı

Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma gecesine Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Fehmi Okay, Cengiz Türkmen, Tayfun Talipoğlu’nun eşi Nihal Talipoğlu, Kartal Cem Vakfı Yönetim Kurulu, Kartal Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yöneticileri, Kartallı muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma programında Âşık Veysel Şatıroğlu ve Tayfun Talipoğlu’nu anlatan sinevizyon gösterisi izlendi. Mehmet Köroğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği anma programında sanatçı Zeynep Başkan, Mehmet Gümüş, Arif Kabadayı, Binay Koçak ve Mehmet Köroğlu, Âşık Veysel’e ait ‘Kara Toprak’, ‘Güzelliğin on para etmez’ ve ‘Dostlar beni hatırlasın’ gibi birçok türküyü seslendirdi. Türkü şöleninin sonunda Şair İbrahim Karaca ve Zekeriya Çavuşoğlu, 21 Mart Dünya Şiir Günü kapsamında kendi yazdığı şiirleri okudu.

“Kaymakamı sevgiyle anıyoruz”

Programda konuşan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, “ -Veysel gider adı kalır dostlar beni hatırlasın- dizelerinin yazarı olan Âşık Veysel’i dostları olarak andık. Tayfun Talipoğlu’nu andık. Tayfun, 1984’te Eti Mesgut’taki zıhlı birliklerde yedek subay okulundan arkadaşımdı. Çok hümanist, neşeli, sevgi dolu bir insandı. Bende kalan bir anısı var, onu sizinle paylaşmak istiyorum. Kendisi Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. Kaymakamlık sınavına girer. Devrin İç İşleri Bakanı Galip Demirel, özellikle mülakatta ona geçiş izni vermez. Okuduğu okul, Türkiye’nin en önemli okullarından biri ve kamu yönetiminde göz bebeği. Fakat Tayfun Talipoğlu, dünya görüşü nedeniyle kabul edilmez. 40 yıl önce de böyleydi, şimdi de. Tayfun ‘Kaymakam olamadım’ diye bu olayı birkaç defa anlatınca Tayfun’un adı kaldı ‘Kaymakam’. Kaymakam’ı sevgi ile anıyor ve özlüyoruz. Bütün sanatçı dostlara bu anlamlı gecede burada oldukları için çok teşekkür ediyoruz” dedi. Okay daha sonra sanatçılara Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına çiçek takdiminde bulundu.

“Bu coğrafya Tayfun’un huzuruydu”

Tayfun Talipoğlu’nun eşi Nihal Talipoğlu ise yaptığı konuşmada “ Tayfun’u ben de sizin gibi yol hikâyeleri ile tanıdım. Sonrası, yollarda devam eden bir yarenliğe dönüştü bizim için. O zamanlarda fark etmiştim ama aslında Tayfun’un her yolculuğu kendi içineydi. Gittiği her yerde kendinden bir şeyler bulurdu. Çünkü bu coğrafya onun huzuruydu. Sevgisiyle, dostluğuyla mayalandığı huzuru olmuştu hep. Onun için gidişi, hepimizden birer parça bir şey aldı, götürdü, eksiltti diye düşünüyorum. Çok az kadına nasip olacak bir sevdayı, dolu dolu 15 sene yaşadım. Güzel bir aşkı yaşadığım için şanslı mıydım yoksa bu kadar kısa sürdüğü için bedbahtıydım bilemedim. Sonra onsuz nasıl yaşanır, onsuz nasıl yol bulunur, onsuz nasıl nefes alınır onu da bilemedim. Sonra onun doğrularına sığınmayı, dostluklarına, sevgilerine sarılmayı, anılarını kalbimde büyütmekle hayatla bağ kurduğumu düşündüm. Biz ayrılmadık aslında, sadece biraz daha uzun bir yola gitti, hepsi bu diye düşünüyorum. Biliyorum, onu beklediğim gibi o da beni bekliyor. Baharı ve şiiri çok severdi. O yüzden 21 Mart’ı tercih etti. Çok güzel bir söz var, diyorlar ki ‘Adınızı en son bilen insan öldüğünde, aslında o gün hiç doğmamış olacaksınız.’ İşte tam da bu yüzden görüyorum ki yalnız değilim, hepiniz buradasınız. Hepimiz bir aradayız gerçek bir sevgi bağı ile.. Tam da bunu için ‘Tayfun hala burada’ diyorum. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen” dedi.

Programda sahne alan sanatçılar, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve çalışma arkadaşlarını, geleneklere, sanatçılara vermiş olduğu değer ve anma gecesi için teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3