Acıbadem Muhtarını Ödenekle Cezalandırdılar!

AK Partili Üsküdar Belediyesi, park alanının bir cemaate tahsis edilmesine karşı mücadele veren Acıbadem Mahallesi Muhtarı Semra Aydın’a 3 yıldır ödenek vermiyor. Belediyenin cezalandırdığı Aydın, AYM’ye başvurdu.

Acıbadem Muhtarını Ödenekle Cezalandırdılar!

AK Partili Üsküdar Belediyesi, park alanının bir cemaate tahsis edilmesine karşı mücadele veren Acıbadem Mahallesi Muhtarı Semra Aydın’a 3 yıldır ödenek vermiyor. Belediyenin cezalandırdığı Aydın, AYM’ye başvurdu.

13 Mart 2022 Pazar 14:16
Acıbadem Muhtarını Ödenekle Cezalandırdılar!

İstanbul’daki AK Partili Üsküdar Belediyesi, Acıbadem Mahallesi Muhtarı Semra Aydın’ı 3 yıldır ödenek vermeyerek cezalandırıyor. belediye, ödenek kesintisine hiçbir gerekçe göstermezken, konuya ilişkin Acıbadem Mahallesi Muhtarı Semra Aydın’ın defalarca yaptığı başvuruları da yanıtsız bıraktı.

Toplam 33 mahallenin bulunduğu Üsküdar’da, belediye 3 Aralık 2018 tarihinde ilçedeki tüm muhtarlara “muhtarlık ödemesi” yapma kararı aldı. Ancak Acıbadem Mahallesi’nin Muhtarı Semra Aydın’a bu ödenek sadece birkaç ay ödendi ve bir gerekçe gösterilmeden muhtarlık ödeneği kesildi.

Aydın, belediyeye yaptığı başvurulardan da bir sonuç alamayınca hukuki mücadeleye girişti. Ancak, mahkemeler "Belediye Kanunu gereği nakdi yardımın muhtarlara yapılamayacağı" gibi gerekçelerle Aydın’ın başvuruları reddetti. Bu gelişmelerin ardından da Aydın, mahkemelerin sunduğu gerekçelerin kanuna ve hukuka aykırı olduğunu belirterek Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Aydın AYM’ye yaptığı başvuruda, “Mahkeme kararları nedeniyle haklarının ihlal edildiğini” belirtti.

TAZMİNAT TALEP ETTİ

Aydın, önce aylık bin 500 TL olan ve daha sonra aylık 2 bin 500 TL’ye yükseltilen muhtarlık ödeneğinden üç yıldır mahkûm kaldığı ve AYM sürecinde de mahkûm kalacağı için 150 bin TL maddi tazminat davası talep etti. Ayrıca, ağır ayrımcılık ve baskılara uğradığını belirten Aydın, “çektiği tarif edilmez üzüntü ve sıkıntılar sebebiyle” de AYM’nin 1 milyon TL manevi tazminata hükmetmesini talep etti.

Muhtar Aydın’ın Avukatı Onur Cingil de yaptığı açıklamada, “Acıbadem Mahallesi’nde, mahalle muhtarlığının da içinde bulunduğu Şehit Muhtar Mete Sertbaş Parkı'nda bir vakfa kamu arazisinin peşkeş çekilmesi sonrası Mahallenin yanında tüm hukuki süreçlerde bulunan Aydın cezalandırılmaktadır. Aydın, kamusal arazi peşkeşinde (ki bu bina aynı zamanda kaçaktır) halkın, hakkın, haklının yanında olması sebebiyle cezalandırılmaktadır” ifadelerini kullandı.

VAZGEÇİRMEYE ÇALIŞTILAR

Acıbadem Mahallesi Muhtarı Semra Aydın ise BirGün’e yaptığı değerlendirmede mücadelesini hak arayışı olarak nitelendirerek şunları söyledi:

“2019’ın şubat ayından beri ödenek alamıyorum. Belediye yetkilileri ödenek verilmemesine yürüttüğüm mücadeleden vazgeçmem halinde ödenek vereceklerini söylediler. Muhtarlık ödeneği, bir muhtarlık yasası olmadığı için cezalandırma yöntemi olarak kullanılıyor. Bir park alanı Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’na verildiği için mahalleli tepki gösterdi. Eylemler yapıldı ve ben de yanlarında yer aldım. Ben seçilmiş bir muhtarım mahallelinin haklı taleplerini yanında yer olmak zorundayım. Ben geçmişte olduğu gibi gelecekte de çevre mücadelelerinin içide olacağım.

“UMARIM HUKUK KAZANIR”

Muhtarlık sürecinde bütün muradım, mahalle halkının muhtarlıkta söz sahibi olduğu, şeffaf bir yönetim, birlikte daha güzel, bilinçli, yeşilini, kamusal alanını koruyan bir mahalle ve muhtarlığı hayata geçirmekti. Bu süreçte maalesef, mahallece, mahalle yararına seçilmiş bir muhtar olarak belediye ile ters düşebiliyoruz. Adalet herkese lazımdır umarım hukuk kazanır. Umarım bu süreçte kazandığım bütün değerli dostlarla birlikte onurlu duruş kazanır.”

Mahalleli mücadele ediyor

Üsküdar Belediyesi’nin Acıbadem Mahallesi’nde park alanına kültür merkezi yapacağını açıklayıp temel atma töreni yapmasına rağmen parka gerici Aziz Hüdayi Vakfı yurt inşa etti. Mahalle sakinleri, "Bölgedeki tek yeşil ve deprem toplanma alanımız" dediği park alanına yapılan cemaat yurduna karşı uzun zamandır mücadele ediyor.

Anahtar Kelimeler:
AcıbademSemraaydın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3