Vapurda çay simit sohbet

Vapurda çay simit sohbet

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Vapurda çay simit sohbet

‘Vapurda Çay Simit Sohbet' sefer halindeki yolcularla ünlüleri bir araya getirerek, her hafta birbirinden renkli sohbet ve konularla sizleri programa davet ediyor.

İstanbul'un en güzel manzaraları eşliğinde ki bu keyifli sohbet başarılı yapımcı Ömer Öztürk'ün sunumuyla her salı saat 22:30'da TRT TÜRK ekranlarında olmaya devam ediyor.

Çekimleri Şehir Hatları'nın destekleriyle, vapurlarda yapılan programa bu hafta Ahmet Ümit konuk oldu. Programda, ünlü yazarımızın romanlarını nasıl yaşadığı, yazdığı, aşkı nasıl gördüğü ve romanlarını yazarken kendi hayatında başına gelen ilginç olaylar konuşuldu.

‘‘Agatha Christie veya Dostoyevski gibi yazmanın bir kıymeti yok.''

‘Agatha Christie veya Dostoyevski gibi yazmanın bir kıymeti yok çünkü onlar şahanesini yazmışlar zaten, başka birşey yazmak gerekli. Özgün olmak ve farklı olmaktır sanat ve sanatçılık. Bunun için çabalamak gerekli.' dedi Ahmet Ümit.

‘ŞEHİR HATLARI VAPURLARI İSTANBUL'UN SİMGELERİNDEN BİRİDİR'

‘‘Kendimizi İstanbullu gibi hissettiğimiz yerdir Şehir Hatları Vapurları.'' diyen Ahmet Ümit, pek çok şehirde gemi vardır ama böylesine olağanüstü güzelliği hiç bir yerde yaşayamassınız dedi. Ayrıca ‘‘Mucizevi bir olay yaşarsınız ki, bu da dünyanın hiç bir yerinde yoktur, Asya'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya geçersiniz. Her gün insanlar bu mucizeyi yaşarlar ancak böylesine muhteşem bir şehrin değerini pek te bildiğimiz söylenemez.''

‘‘Washington, Paris, New York bizim tarihimizin yanında hikaye kalır.''

Vapur sohbetinde bizlerle düşüncelerini paylaşan Ahmet Ümit İstanbul için; ‘‘Üç büyük imparatorluk yaşamış başka hiçbir yer yoktur. Dünya, yanıbaşımızdaki Saray Burnundan yönetilmiştir. Hepimiz, Türk, Kürt, Müslüman, Hristiyan olduğumuz için değil bu topraklarda yaşadığımız için ayrıcalıklıyız. Dünyanın hiçbir yerinde böyle hoşgörülü, insan sevgisine dayanan, çok dilli, çok dinli, bir kültür yoktur. Şimdi araya düşmanlıklar girdi, bunları ortadan kaldırmamız lazım. Çünkü burada hiçbir zaman tek bir halk yaşamamış, tek bir inanç olmamıştır, hep çok seslidir. Ve buranın güzelliği de bundandır zaten.'' diyor.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72