Köprülere yakın gayrimenkuller fiyatlanmaya devam ediyor

Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprülerinin güzergahlarındaki bölgelerde gayrimenkul değerleri önemli artışlar gösteriyor.

Köprülere yakın gayrimenkuller fiyatlanmaya devam ediyor

Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprülerinin güzergahlarındaki bölgelerde gayrimenkul değerleri önemli artışlar gösteriyor.

23 Ağustos 2017 Çarşamba 15:17
Köprülere yakın gayrimenkuller fiyatlanmaya devam ediyor

Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprülerinin güzergahlarındaki bölgelerde gayrimenkul değerlerinin artış trendi içinde olduğu bildirildi. 
Son dönem itibariyle, uzun süredir fiyat artışı görülen Göktürk, Beykoz, Çekmeköy gibi bölgelerde fiyat artış hızının yavaşlamakta olduğunu belirten Öğüt, Çatalca, Sarıyer, Bursa, Yalova ve Kocaeli gibi bölgelerde ise yüksek fiyat artış hızının gözlemlendiğini söyledi. Öğüt, Yavuz Sultan Selim Köprüsü nedeniyle İstanbul'da en fazla fiyat artışı görülen bölgelerin Başakşehir, Çatalca ve Sarıyer olduğunu ifade ediyor.

Temmuz ayı sonu verilerine göre Çatalca'da ortalama konut satış fiyatı 2 bin 250 TL/metrekare ve konut yatırımının geri dönüş süresi 24 yıl. Başakşehir'de ortalama konut satış fiyatı 3 bin 300 TL/metrekare ve geri dönüş süresi yine 24 yıl. Sarıyer'de ortalama konut satış fiyatı 11 bin 525 TL/metrekare. Konut yatırımının geri dönüş süresi ise 31 yıla kadar yükselmiş durumda. Bu bölgeleri tüm İstanbul ortalamaları ile karşılaştırılırsa, İstanbul genelinde ortalama konut satış fiyatının 4 bin 400 TL/metrekare ve geri dönüş süresinin 21 yıl olduğunu görüldü.

En çok değerlenen bölgeler

Verilere göre; Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprülerinin en çok değerlendirdiği bölgeler; Yavuz Sultan Selim Köprüsü Eyüp, Başakşehir, Sancaktepe, Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz ve Çekmeköy ilçelerinin gayrimenkul değerlerinde önemli artışa sebep oldu. Osman Gazi Köprüsü'ne bakıldığında ise Bursa, Kocaelive Yalova'da gayrimenkul fiyatlarında yüksek artışlar görüldü. Kocaeli'nde Gebze, Körfez, Karamürsel ve Gölcük en fazla değer artışı görülen bölgeler. Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprülerinin gayrimenkul değer artışına sebep olduğu tüm bölgeleri göz önünde bulundurursak, en fazla değer artışının Bursa ve Kocaeli'nde olduğunu görüldü. İ

Son Güncelleme: 23.08.2017 15:19
Anahtar Kelimeler:
KöprüGayrımenkul
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3