2021 yılına geçmiş bulunmaktayız!

Nereye baksam, kiminle konuşsam cümlenin içinde 2020 varsa tüyler diken diken oluyor. "Biz bir de bu yılın gelişini kutlamıştık" gibi ağızdan pişmanlık sözcükleri dökülüyor.

Sanırım hepimizin ortak kanaati 2020 yılının diğer yıllara nazaran oldukça farklı oluşuydu.

Bir kere her şeyden önce 2020 yılı neredeyse 2020 yıl sürdü hissi vererek ilerledi. İlerleme dediğime bakmayın, 2019'da çıkan yazıları hatırlıyorum da gelecek yılda otonom otomobiller, yapay zekanın ilerleyişi gibi teknolojik konuların oldukça popüler olacağına değiniliyordu. Oysa 2020'nin en popüler konuları daha çok "ellerimizi nasıl yıkamalıyız?, kolonyayı ne zaman kullanacağız?, dışarıdan aldığımız paketleri nasıl açacağız?" gibi mevzulardı. Heh tabi bir de maskemizi nasıl takacağız? Maskeyi çeneye indirmeyin, maskeyi kola takmayın, kısaca maske nasıl takılır kısmıyla ilgili ayrı bir başlık dahi açılabilirdi.

Bir de elbette aşılar...

Aşı çıkar mı? Çıkarsa ne zamana çıkar? yılın ilk yarısında oldukça tartışılmıştı. Yılın sonuna doğru aşının oluşturulduğuna dair haberlerle birlikte bu sefer hangi aşı kullanılacak?, kimler ne zaman kullanacak?, aşılama ne zaman herkesçe tamamlanacak? soruları gündemi meşgul etti.

Geçtiğimiz yıl haliyle insanları bir yıl değil onlarca yıl yaşlanmış gibi hissettirdi. Bir yılda onlarca yaş almak ister misiniz? Buyurun 2020 yılına dedirtti.

Sadece ülkemizde değil dünyanın her köşesinden gelen deprem, yangın, sel, ölüm, kısacası felaket haberlerini duydukça ağızlardan "bit artık 2020!" sözleri yükseldi.

Geçtiğimiz yıl burun kıvrılan akraba görüşmelerinin, bir dahakine giderim denilen yemek davetlerinin, çok yorgunum denerek ertelenen etkinliklerin hatta belki de şikayet ettiğimiz bir çok konunun büyük bir lütuf olduğunu gösterdi.

Bir de 2020 yılını yaşayan nesil tarihin bir parçası olacağını asla bilmiyordu.

Bundan seneler sonra eski kıyafetlerin, çantaların ceplerinden çıkan eski paralar gibi, ele bir maske geldiğinde sanırım gözler uzaklara şöyle bir dalıp üzerine dakikalarca konuşulabilecek bir konu hatırlanacak. Hatırlanacak diyorum zira sanırım artık maskelerin geçmişte kalması 2021'in ortak temennilerinden biri...

2020 yılında yaşanan süreç doğal olarak 2021 yılına daha temkinle yaklaşmaya sebebiyet verdi.

Her ne kadar bu yıla temkinli ve biraz daha sönük bir giriş yapılsa da yeni bir yıl demek aslında umudu hatırlatmaya devam ediyor.

Yeni başlangıçları simgeliyor.

Yeni yıl yeni kararları, yeni hedefleri de beraberinde getiriyor.

Gerçekleşmemiş hedefler için bir adım daha atmaya vesile oluyor.

O yüzden her ne kadar çekimser başlanan bir yıl olsa da, bize bir önceki yılın yılgınlığını hatırlatsa da aslında yeni bir şansı hak ediyor.

O yüzden hayallerimiz için çabalamaya, onlar için daha çok çalışmaya devam etmeliyiz.

2021'in en başta sağlık, mutluluk, huzur, başarı ve bereket getirip bol bol yüzleri gülümseten bir yıl olması dileğiyle...

İyi seneler...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72