Zübeyde Hanım Sanat ve Meslek Edindirme Merkezi törenle açıldı

Sancaktepe Belediyesi, sanat ve meslek edindirmeye yönelik yürüttüğü çalışmalarına bir yenisi daha ekledi.

Zübeyde Hanım Sanat ve Meslek Edindirme Merkezi törenle açıldı

Sancaktepe Belediyesi, sanat ve meslek edindirmeye yönelik yürüttüğü çalışmalarına bir yenisi daha ekledi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Zübeyde Hanım Sanat ve Meslek  Edindirme Merkezi törenle açıldı

Sancaketepeliler, İş-Kur desteği ile meslek ve iş edindirmeye yönelik oluşturulan yeni merkezde sanat ve meslek sahibi olacak. Kısa bir sürede yapımı bitirilen Zübeyde Hanım Sanat ve Meslek Edindirme Merkezi, 7 Aralık 2010 Salı günü hizmete açıldı.

Zübeyde Hanım Sanat ve Meslek Edindirme Merkezi açılışında bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “İş-kur ile ortak proje kapsamında yürüttüğümüz Meslek Edindirme Kurslarımıza bir yenisini daha halkımızın hizmetine sunmaktan memnunuz. Amacımız halkımızı iş ve meslek sahibi edindirmek; ev  hanımlarımızın da ev ekonomisine katkı sağlayacak fırsatları yakalayabilmesi. Bütün kursiyerlerimizin güzel eserler üreteceğine inanıyoruz.” dedi. Başkan Erdem, belediyenin diğer hizmetleri ve yeni projeler hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

Merkezin açılışına, Belediye Başkanı İsmail Erdem, İş-Kur İstanbul Bölge Müdürü Muammer Coşkun,  Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İş-Kur İstanbul Bölge Müdürü Muammer Coşkun yaptığı kısa konuşmasında, belediyenin istihdama yönelik çalışmalarının sevindirici olduğunu ve iş-kur desteği ile de Sancaktepe'nin meslek sahibi elemanlarını yetiştirdiğini belirtti.

Fatih Mahallesi Geylani Caddesindeki binada çalışmalarını sürdürecek merkeze kayıtların yoğun bir şeklide devam ettiği belirtiliyor. Zübeyde Hanım Sanat ve Meslek Edindirme Merkezi'nde 4 sınıfta kurslar gerçekleştirilecek. Merkezde ilk planda; ipek halıcılık, aşçılık, bayan kuaförlüğü kursu verilmesi planlanıyor. Kursiyerlere, İş-Kur'un desteği kapsamında günlük yol masrafı olacak bir ödeneği bulunuyor.

Kurs kapsamında yapılacak ipek halıcılık dokuması ile katılımcılara büyük destek sağlanması hedefleniyor. Küçük mekânlarda kurulabilecek tezgâhlarla üretilen çok kıymetli olan ipek halıların pazarlanması konusunda belediyenin özel desteği olacak. Sancaktepeli hanımlar evlerinde dokuyacağı ipek halılarla aile ekonomisine katkı sağlamış olacak.


""

Programda Sancaktepe'deki değişik bilgi evlerinde eğitilen öğrencilerin THM sunumu ve ardından gerçekleşen halk oyunları ekibi gösterisi ilgi ile izlendi.

Programa katılan protokolün açılış kurdelesini kesmesi ile gerçekleştirilen açılış sonrası kurs binası gezilerek kurslar hakkında yönetici ve hocalardan bilgi alındı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72