Yılbaşı üzeri çam kesimi denetimi!

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yılbaşı öncesinde kaçak çam ağacı kesimine ilişkin denetimlerini sıklaştırdı.

Yılbaşı üzeri çam kesimi denetimi!

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yılbaşı öncesinde kaçak çam ağacı kesimine ilişkin denetimlerini sıklaştırdı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Yılbaşı üzeri çam  kesimi denetimi!

Denetimlerde baltayla kaçak kesim yapan 2 kişi kıskıvrak yakalandı.

 Yılbaşının yaklaşması nedeniyle denetimlerini sıklaştıran Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kaçak çam ağacı kesimine karşı ormanlarda aralıksız devriye geziyor. Bu kapsamda Belgrat Ormanı'nda, Şile ve Alemdağ'da baskın ve kontroller yapıldı. Kontroller sırasında gerçekleştirilen bir tatbikatta ise, ellerindeki baltayla kaçak kesim yapan 2 kişi ekipler tarafından suçüstü yakalandı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, görevlileri görünce kaçmaya çalışan şahıslar, ekiplerin elinden kurtulamadı.

Denetimlere ilişkin bilgi veren Orman Mühendisi Simden Çolak, vatandaşları kaçak kesim yapmamaları konusunda uyardı. Çolak, “Vatandaşların çam fidanı kesmesine gerek yok. İstanbul'da Çobançeşme, Bahçeköy ve Göktürk fidan mühendisliklerimizde fidanlar yetiştiriliyor ve satışa hazır. Fiyatlar 30 TL ile 250 TL arasında değişiyor. Satışı yapılan fidanların, yaşayabilmesi için kısa süre sonra toprağa dikilmesi gerekiyor. Ağaçlar, evde kaloriferli ortamda yetişmez” dedi.

Yılbaşı dolayısıyla çam fidanı satışlarının iyi gittiğinin altını çizen Çolak, Bahçeköy Orman Mühendisliği'nde şu ana kadar 2 bin adete yakın çam fidanı satıldığını söyledi. İstanbul'da şu ana kadar kaçak kesim olmadığını ifade eden yetkililer, vatandaşları da duyarlı olmaları konusunda uyararak kaçak kesime ilişkin Alo 177 hattına ihbar yapılabileceğini hatırlattı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3