Yetenekli miniklere 'özel' proje

Yetenekli miniklere 'özel' proje

13 Haziran 2017 Salı 10:42
Yetenekli miniklere 'özel' proje
Pendik’te özel yetenekli oldukları belirlenen anaokulu çağındaki çocuklar, “Meraklı Minikler Eğitim Merkezi Projesi”yle yeteneklerini geliştirme şansına kavuştu. Bu yıl devlet okullarından seçilen 101 çocuk, çeşitli atölyelere katılarak eğitimlerini tamamladı. 

Pendik Belediyesinin de proje ortakları arasında olduğu “Meraklı Minikler Eğitim Merkezi Projesi”, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın hibesiyle hayata geçirildi. Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunu yaptığı projenin diğer ortakları ise Pendik Kaymakamlığı ve Maltepe Üniversitesi.  Bu çalışmayla özel yetenekli çocukların erken dönemde belirlenerek yetenek, ilgi ve kapasitelerine uygun eğitim alması,  yaratıcılıklarının ve üretkenliklerinin desteklenmesi, ailelerin bilinçlendirilmesi,  eğitimciler için de yol haritasının oluşturulması amaçlanıyor.

Öğrenciler devlet okullarından seçildi

Anaokulu çağındaki özel yetenekli çocukların kapasitelerini geliştirmek üzere başlatılan “Meraklı Minikler Eğitim Merkezi” Projesinin öğrencileri devlet okullarından seçildi. Geçtiğimiz Aralık ayında başlayan proje kapsamında devlet okullarında eğitim alan 48-60 ay arası anaokulu öğrencileri özel tarama testlerinden geçirildi. Özel yetenekli oldukları tespit edilen 101 çocuk, Meraklı Minikler Eğitim Merkezi’nde eğitime başladı.  İçinde Bilim Uygulamaları Atölyesi, Zekâ Oyunları Atölyesi, Liderlik ve Drama Atölyesi, Yaratıcılık ve Sanat Atölyesi ile hobi bahçesi bulunan merkezde çocuklara yeteneklerine uygun eğitim sunulurken ayrıca ailelerine de danışmanlık hizmeti verildi.

İlk dönem mezunlarını veren Meraklı Minikler Eğitim Merkezi, önümüzdeki eğitim- öğretim döneminde yine devlet okullarından seçilecek yetenekli miniklerle eğitimine devam edecek.

 
Son Güncelleme: 13.06.2017 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3