Yeni nefer çocuklar olacak

Geri dönüşüm bilincinin çocuklukta kazandırılması amacıyla İlçe Milli Eğitim..

Yeni nefer çocuklar olacak

Geri dönüşüm bilincinin çocuklukta kazandırılması amacıyla İlçe Milli Eğitim..

25 Nisan 2013 Perşembe 00:11
Yeni nefer çocuklar olacak

 Geri dönüşümün yeni neferi çocuklar olacak

Geri dönüşüm bilincinin çocuklukta kazandırılması amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışma yürüten Pendik Belediyesi,   bu kez okullara geri dönüşüm toplama merkezi oluşturmak üzere harekete geçti.  “Okullar Geleceğimize Hayat Veriyor, Geri Dönüşümü Destekliyor” projesi kapsamında başlatılan uygulamada ilk geri dönüşüm toplama merkezi,  pilot okul Yıldırdım Beyazıt İlköğretim Okulu’nda kuruldu. 
 
 
Son on yılda geri dönüşümde birçok çalışmaya imza atan Pendik Belediyesi, yepyeni bir proje başlattı. Pendik Belediyesi ve Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Okullar geleceğimize hayat veriyor, geri dönüşümü destekliyor’ projesinde okullara birer geri dönüşüm toplama merkezi oluşturulacak. Proje kapsamında öncelikle öğrencilere geri dönüşümün önemine yönelik eğitimler verilecek, bez torbalar dağıtılacak. Öğrenciler, evlerindeki geri dönüştürülebilen atıkları bu bez torbalarına koyup okullarındaki toplama merkezlerine getirecek. Böylelikle çöpler, kaynağından ayrışmış olarak geri dönüşüme kazandırılacak. Uygulama ilk olarak pilot okul Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu’nda başladı.  Daha sonra ilçedeki tüm okullara yayılacak.
Geri dönüşüm bilincini çocuklar aileleriyle paylaşacak
 
Projenin tanıtım toplantısında konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, atıkların kaynağından ayrıştırmadan toplanması ve bunların geri dönüştürülmesinin oldukça zor ve maliyetli olduğunu ifade ederek, bu duyarlılığın temelden kazandırılması için okullarla ortak hareket ettiklerini belirtti.  Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için eğitim camiasının da geri dönüşümü sahiplenmesi gerektiğini söyleyen Başkan Şahin, sözlerine şöyle devam etti:  “İlçedeki istatistiklere baktığımızda her iki evden birinde çocuk var. Okullarımız aracılığıyla biz bunu başarabiliriz. Çocuklarımız öğretmenlerinden öğrendiklerini aileleriyle paylaşırlarsa ailelerde bu konuda bilinçli hale gelir.” 
Son Güncelleme: 25.04.2013 00:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3