Yaşlılara ücretsiz seyahat müjdesi

Yaşlılara ücretsiz seyahat müjdesi

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Yaşlılara ücretsiz seyahat müjdesi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yaşlılar, engelliler, şehit ve gazi yakınlarının ücretsiz seyahat hakkına yönelik çalışmanın tamamlandığını, farklılıkları giderecek standart getirmeyi amaçlayan düzenlemeyi Bakanlar Kurulu'na sunacaklarını bildirdi.
Bakan Şahin, Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde Evde Sağlık Hizmetleri (EVSAD) tarafından düzenlenen "Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu"na katıldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, yaşlı, engelli, şehit yakınları ve gazilerin ücretsiz ulaşımına ilişkin çalışmanın ayrıntılarının sorulmasına ilişkin çalışmaların detaylarının sorulması üzerine, "Özellikle şehirden şehire değişen ücretsiz seyehat hakkıyla ilgili Sayın Başbakanımızın talimatıyla bir çalışma yaptık. Engellilerimiz şehit yakınları ve gazilerimizle ilgili durumu, 65 yaş üstü durumuyla ilgili çalışmamızı tamamladık, önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda paylaşacağız, ondan sonra halkımızla paylaşacağız. Farklılıkları gidererek standart getirecek şekilde bir yeniden düzenleme yapıyoruz" cevabını verdi.

Bir gazetecinin "Tamamiyle ücretsiz mi olacak?" şeklindeki sorusuna ilişkin Şahin, "Bu çalışmalar Bakanlar Kurulu'nda görüşüldükten sonra paylaşmamız daha doğru olur. Şehirden şehire olan farklılıkları gidereceğiz. Herkese kendi içinde bir standart getireceğiz. Özellikle 65 yaş üstü için, bugün Ankara'da farklı, İstanbul'da farklı, Anadolu'da farklı yapılan uygulamaların hepsini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak yeniden yapılandırıyoruz" dedi.

DOĞUM İZİNLERİNİN 6 AYA ÇIKARILMASI

2 ay olan doğum izinlerinin 6 aya çıkarılmasının söz konusu olup olmadığına ilişkin soru üzerine ise Şahin, "Özellikle biz bakanlık olarak, kadının istihdamdaki yerini almasını hem de annelik vasfının güçlü bir şekilde devam etmesini istiyoruz. Bunun için de doğum izniyle ilgili süreci yönetirken kreş, çocuk bakımevi gibi sistemleri güçlendirecek şekilde, yani hem aileyi koruyacak, kollayacak hem de kadını istihdamda sosyal hayatın içinde tutacak şekilde sosyal destek projelerimizi çalışıyoruz. 6 ayın şöyle bir tehlikesi var; fazla verdiğimiz zaman veya farklı birimlere yüklediğimiz zaman kadının istihdamda yeniden azalmasına neden olabilirsiniz. O yüzden dengeler üzerinde çalışarak götürmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3