Yardım kampanyasında ilk TIR yola çıktı

Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi işbirliğiyle, Suriyeli...

Yardım kampanyasında ilk TIR yola çıktı

Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi işbirliğiyle, Suriyeli...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
 Yardım kampanyasında ilk TIR yola çıktı

Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi işbirliğiyle, Suriyeli sığınmacıların acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlatılan yardım kampanyasında ilk tır yola çıktı.

Suriye'de devam eden ve katliam boyutuna ulaşan saldırılardan kaçarak ülkemize sığınan ve zor şartlar altında hayatlarını devam ettirme mücadelesi veren Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyanın ilk gününde Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi tarafından temin edilen malzemeler, Gönül Elleri Çarşısı'nda TIR'a yüklenerek gönderildi. 1600 battaniye, 250 koli erzak, 100 adet elektrikli ısıtıcı ve 30 adet set üstü ocaktan oluşan malzemelerin yüklendiği TIR, Prof. Dr. M. Cevat Akşit'in okuduğu duayla yola çıktı. Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından uğurlanan TIR, yardım malzemelerini Gaziantep'teki Koordinatör Valiliği'ne teslim edecek.

Yazıcı: “Acil ihtiyaçları gönderiyoruz”

Suriyeli sığınmacılar için yapılan yardımların insani bir görev olduğunu belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Sayın Başbakanımızın öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında topladığımız malzemeleri göndermeye devam edeceğiz.  Bu yardımlar ülkemize sığınanlar ve sınırın diğer tarafında kalıp zor şartlarda barınanlar için de yapılıyor. Gaziantep'teki Koordinatör Valiliği'nin öncelik tespitine göre topladığımız yardımları yine bu valiliğimize gönderiyoruz. Valilik de yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Tuzlalı hemşerilerimizin kampanyaya desteğini bekliyoruz” dedi.   

Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet de, koordinatör valilikten alınan bilgi çerçevesinde, sığınmacıların battaniye, ısıtıcı ve gıda maddelerine acil ihtiyaç duyduğunu, Tuzlalı vatandaşlarımızdan da özellikle bu tür bağışları beklediklerini ifade etti.

 

Kampanya devam ediyor

 

Kampanyaya katılmak ve yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, Tuzla Belediyesi'nin 444 0 906 No'lu telefonunu arayarak ayrıntılı bilgi alabilir ve yardımlarını Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'na teslim edebilirler. 




 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3