Üsküdar'da ticari dönüşüm başladı

Marmaray çalışmaları nedeniyle uzun süredir Üsküdar esnafının yaşadığı...

Üsküdar'da ticari dönüşüm başladı

Marmaray çalışmaları nedeniyle uzun süredir Üsküdar esnafının yaşadığı...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Üsküdar'da ticari dönüşüm başladı

Marmaray çalışmaları nedeniyle uzun süredir Üsküdar esnafının yaşadığı mağduriyeti gidermek ve ilçede ticareti geliştirmek adına başlatılan ‘Çarşım Üsküdar' kampanyası, Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın esnafa verdiği kahvaltı ile başladı.

Üsküdar Belediyesi'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın yanı sıra kampanyanın ticari ayağında önemli bir rol üstlenen VakıfBank Kredi Kartları Pazarlama Müdür Yardımcısı Kadir Atasever ile Üye İşyeri Pazarlama Müdür Yardımcısı Bahattin Uzun da katıldı. Kampanyanın başlaması nedeniyle bilgilendirmelerde bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, asrın projesi Marmaray nedeniyle Üsküdar esnafının yaşadığı sıkıntılara bir nebze olsun ilaç olabilmek adına ‘Çarşım Üsküdar' projesine başladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bildiğiniz üzere Üsküdar kuzeyden doğuya Şile'den ve Tuzla'dan başlayan ana arterlerin Anadolu yakasındaki son istasyonu konumundadır. Üsküdar gün içinde oldukça yoğun bir trafik çeken ve binlerce insanın her gün Avrupa'dan Anadolu yakasına, Anadolu yakasından da Avrupa yakasına gidiş gelişlerde kullanılan bir aktarma istasyonu… Böylesine önemli bir trafiği yaşamamıza karşın tarihi bir ilçe olmamız nedeniyle parsellerimiz çok küçük. İnsanlar günümüzde büyük AVM'lerden alışveriş yapma ihtiyacı duyuyor.

Bizim böylesine büyük parsellerimiz olmadığı için küçük parsellerde neler yapabiliriz düşüncesinden yola çıkarak Üsküdar'da çarşı olgusunu geliştirmek ve insanların çarşılardan yoğun alışveriş yapmasını sağlamak üzere bir çarşı kültürü oluşturmak amacındayız. Ne yazık ki küçük çarşılarda işletme giderleri büyük alışveriş merkezlerine oranla daha fazla oluyor.

Biz bütün bu handikapları aşmak adına Üsküdar Çarşısı'nda bir kıvılcım oluşturabilmek ve esnafımızı bir nebze rahatlatabilmek adına bu kampanyaya start verdik.  İnsanlarımız büyük AVM'lerden alışveriş yapadursun günümüz ticaretinde artık yavaş yavaş butik alışverişe yönelmeler başladı. Biz de bu farkındalığı oluşturmak ve dönüşüme ayak uydurup ticaretimizi geliştirmek adına da kampanyamızın faydalı olacağını düşünüyoruz.”

Üsküdar'ın Vakıf medeniyeti özelliği olması itibariyle bir devlet bankası olan ve adında Vakıf ibaresi taşıyan Vakıflar Bankası ile işbirliği yapmaya karar verdiklerini ifade eden Mustafa Kara, Vakıf Bank tarafından çıkartılan Üsküdar Kart kredi kartının yapılacak alışverişlerde kullanılmasının hem tüketici hem de esnaf açısından faydalı olacağını belirtti.

Vakıf Bank Kredi Kartları Pazarlama Müdür Yardımcısı Kadir Atasever ise Üsküdar Kart'ı tanıttı. Atasever, taksit ve puan imkanı sağlayan yeni kredi kartından yapılacak harcamaların bir kısmının Üsküdar Belediyesi'nin yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlar için kullandığı Sosyal Yardım Sandığı'na aktarılacağını belirtti. Vakıf Bank'ın KOBİ bankacılığında da oldukça ilerlediğini ifade eden Atasever, halen 13 milyon kart sahibine ulaştıklarını, Üsküdar'da da hedeflerinin 1 milyon kart dağıtımı olduğunun altını çizdi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72