Üsküdar'da sigaraya ‘tabutlu' protesto

Üsküdar'da, sigaranın zararlarına dikkat çekmek isteyen Türkiye Öğrenci...

Üsküdar'da sigaraya ‘tabutlu' protesto

Üsküdar'da, sigaranın zararlarına dikkat çekmek isteyen Türkiye Öğrenci...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Üsküdar'da sigaraya ‘tabutlu' protesto

Üsküdar'da, sigaranın zararlarına dikkat çekmek isteyen Türkiye Öğrenci Konseyi (TÖK) üyeleri, 'Dumansız Kampüs' projesi kapsamında 'Dumana Dur De' yürüyüşü düzenledi. Türkiye'nin her üniversitesinden öğrencilerin katıldığı yürüyüşte 300 adet siyah tabut taşındı.

Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) desteklediği yürüyüş, Altunizade Capitol alışveriş merkezinin önünde başladı. Her yıl Türkiye'de yüzlerce kişinin sigara ve sigaraya bağlı hastalıklardan öldüğünü, ölümlere dikkat çekmek için 300 tabut getirdiklerini belirten öğrenciler, daha sonra yürüyüşe geçti.

Eylemci öğrenciler, taşıdıkları pankart, döviz ve afişlerde sigaranın zararlarına vurgu yapan mesajlar verdi. Polisin uzaktan takip ettiği yürüyüş, yaklaşık 1 saat sürdü. Siyah tabutları omuzlarına alan öğrenciler, tanınmış bir sigara firmasının Küçük Çamlıca'daki merkezine doğru yürüdü.

Yürüyüş sırasında sigaradan ölenleri temsil amacıyla bir öğrenci tabuta girerek arkadaşlarının omuzlarında bir süre taşındı. Renkli görüntülerin yaşandığı eylem sırasında 2 tabut söz konusu sigara firmasının bahçesine atıldı. Öğrencilerin omuzlarında taşınan diğer tabutlar da, şirketin kapısına bırakıldı. Basın açıklaması yapan öğrenciler, hatıra fotoğrafları da çektirdikten sonra dağıldı.

Öğrenciler adına basın açılamasını okuyan Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, her gün Türkiye'de 300 kişinin sigaradan öldüğünü söyledi. Farkındalık oluşturmak için 300 tabutla yürüyüş düzenlediklerini belirten Ağaoğlu, “Biz bu zehir üreticilerinin neye hizmet ettiklerini düşünmelerini istedik. Artık insanlarımızın duman yüzünden bu 300 tabutu doldurmasını istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eyleme, Türkiye'nin değişik üniversitelerinden katılan öğrenciler ise, sigaranın insan hayatına verdiği zararlara dikkat çekmek istedikleri için katıldıklarını söyledi.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3