Üsküdar Sahil Yolu sonunda hizmete girdi

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından ara bir çözüm önerisi...

Üsküdar Sahil Yolu sonunda hizmete girdi

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından ara bir çözüm önerisi...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Üsküdar Sahil Yolu sonunda hizmete girdi

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından ara bir çözüm önerisi olarak gündeme getirilen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Topbaş tarafından da onaylanarak 3 ay önce uygulamasına başlanan Üsküdar Meydanı Sahil Geçiş Yolu Projesi tamamlanarak 24 Ağustos tarihi itibariyle araç ve yaya trafiğine açıldı. Böylece 29 Ekim 2013'te bitecek olan Marmaray çalışmaları nedeniyle artık beklemeye tahammülü kalmayan Üsküdarlıların yaşadığı sıkıntı da önemli ölçüde sona ermiş oldu.

2004 yılında temeli atılan Marmaray Projesi çalışmalarının yürütülebilmesi amacıyla Üsküdar Demokrasi Meydanı'nın önemli bir kısmı araç ve yaya trafiğine kapatılmıştı. 2009 yılında tamamlanması öngörülen çalışmaları, kazılar sırasında ortaya çıkarılan tarihi eserler nedeniyle sık sık Anıtlar Kurulu tarafından durdurulunca planlanan tarihte bitirilemedi.

""

Yoğun bir araç ve yaya sirkülasyonunun olduğu Üsküdar Meydanı'nda her geçen gün katlanılamaz hale gelen ve vatandaşların mağduriyetine dönüşen bu gecikme ve yapılması gerekenler Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve gerekse DLH nezdinde sürekli gündeme getirildi. Başkan Kara tarafından önerilen ve 2013 tarihine kadar meydanı geçici de olsa rahatlatmayı hedefleyen deniz üzerinden geçiş sistemi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ tarafından da onaylanınca geçtiğimiz Mayıs ayında çalışmalara başlandı.

Bugün itibariyle araç ve yaya trafiğine açılan proje kapsamında 400 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde 2x2 şeritten oluşan araç yolu ve 150 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde yaya yolu yapıldı. Bağlarbaşı'ndan Üsküdar'a inen Selman-i Pak Caddesi'ni Harem sahil yoluna bağlayan yeni yol projesinin 3 ay gibi kısa bir süreçte tamamlanarak hizmete girmesi büyük bir başarı olarak nitelendiriliyor.                          

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3