Üsküdar-Kartal arasına bisiklet ve yaya yolu

Avrupa'da hem trafiği ve çevre kirliliğini azaltmaya, hem de turistlerin...

Üsküdar-Kartal arasına bisiklet ve yaya yolu

Avrupa'da hem trafiği ve çevre kirliliğini azaltmaya, hem de turistlerin...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Üsküdar-Kartal arasına bisiklet ve yaya yolu

Avrupa'da hem trafiği ve çevre kirliliğini azaltmaya, hem de turistlerin kullanımına yönelik olarak yaygınlaşan kiralık bisiklet uygulaması, İstanbul'da da başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İSPARK, kentte bisiklet yolları yapılması için birkaç ay içinde ihaleye çıkacak. Bisikletli ve Yaya Ulaşım Sistemi kapsamında güzergâhlar seçen İBB, yapılan çalışmalar neticesinde, İstanbul'un neresinde bisiklet yolu olabileceğini saptadı. İSPARK yetkilileri, öncelikli bölgelerin seçildiğini ve bisiklet yollarının yapımı için planlamaların başladığını bildirdi.

İBB'nin 2008'de yaptığı planlamaya göre de, Anadolu yakasında 363, Avrupa yakasında 641 kilometre olmak üzere, İstanbul çapında toplam 1004 kilometre bisikletli ve yaya yolu yapılması öngörülüyor.

Öncelikli güzergâhların 4 seviyeye ayrıldığı planlamada, ilk etapta, 1. ve 2. öncelikli güzergâhlar arasından yaklaşık 24 kilometre uzunluğundaki Bakırköy İDO İskelesi-Alibeyköy arası, yaklaşık 4.5 kilometre uzunluğundaki Eminönü- Beşiktaş Meydanı arası ve yaklaşık 32.5 kilometre uzunluğundaki Üsküdar- Kartal arası yolların imalatının yapılması düşünülüyor. Takip eden dönemde ise yine ilk yarım saat ücretsiz olmak üzere, saati 1 ya da 2 liradan kiralama yapılması öngörülüyor. Günlük, haftalık ve aylık tarifeler ise henüz belirlenmedi.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3