Ümraniye'den Fojnica'ya dev kültür hizmeti

Ümraniye Belediyesi'nin Bosna Hersek'in Fojnica kentinde yaptırdığı Kültür..

Ümraniye'den Fojnica'ya dev kültür hizmeti

Ümraniye Belediyesi'nin Bosna Hersek'in Fojnica kentinde yaptırdığı Kültür..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ümraniye'den Fojnica'ya dev kültür hizmeti

Ümraniye Belediyesi'nin Bosna Hersek'in Fojnica kentinde yaptırdığı Kültür Merkezi, törenle hizmete açıldı. Törende konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ‘Bosna bize emanet' dedi.

 

Ümraniye Belediyesi tarafından Bosna Hersek'in Fojnica kentinde yaptırılan Kültür Merkezi, büyük bir törenle hizmete açıldı. İki kardeş şehir arasında kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi amacıyla yaptırılan açılış törenine Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Mihrimah Belma Satır ve Osman Boyraz, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Fojnica Belediye Başkanı Salkan Merdzanic, Federasyon Başbakanı Nermin Niksic, Bosna Hersek Reis'ul Uleması Dr. Mustafa Ceriç, iki ülkeden bürokrat, iş adamları, STK temsilcileri ile çok sayıda Fojnicalı vatandaş katıldı. 


""

 

MERDZANİC: ‘BAŞKAN CAN

RÜYAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİ'

 

Açılış töreni Bosnalı sanatçıların seslendirdiği eserlerle başladı. Daha sonra Fojnikalı öğrencilerin sahnelediği halk oyunları ile devam eden programda ilk konuşmayı Fojnica Belediye Başkanı Salkan Merdzanic yaptı. Konuşmasına kısa bir süre önce annesini kaybeden Başbakan recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı dileyerek başlayan Salkan Merdzanic, şunları söyledi:

 

“Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, bize rüyasını gördüğümüz güzel bir hizmet kazandırdı. Artık büyükşehirlerdeki gibi gençlerimizin etkinliklerini yapabileceği bir kültür merkezimiz var. Burası bizim kültür merkezimizdir ve yaşlanıp unutulmayacaktır. Burası gençlerimizin kalplerinin bir parçası gibi oldu. Gençler yaşadığı müddetçe bu binanın ruhu da yaşayacak.

 

Tıpkı bizim iki millet ve iki şehrin ortak duygularının ilelebet yaşayacağı gibi. Ümraniye ve Fojnica belediyelerinin ilişkisi 15 senedir var. 95'te başlayan bir süreçti ama bilinmeyen nedenlerden dolayı ilişkilerimiz durmuştu. Fakat Hasan Can Bey'in Başkanlığı ile ilişkilerimiz yeniden canlandı. Huzurlarınızda kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.”


""

 

HASAN CAN: ‘DOSTLUK

BAĞIMIZIN ÖLÜMSÜZ İŞARETİ'

 

Daha sonra söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, açılış öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan Hanımefendi'nin vefat haberini aldıklarını belirterek, bu acı haberden duydukları üzüntüyü dile getirdi. Cenaze dolayısıyla açılış öncesinde Türkiye'ye döndüklerini ifade eden Başkan Hasan Can, bu nedenle açılışın geciktiğini söyledi. Başkan Hasan Can, konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Ümraniye Belediyesi olarak iki millet arsındaki dostluğu pekiştirme gayretini hızlandırdık. Burada çok güzel dostluklar kazandık. Bosna halkı ile Türk halkının bu dostluğu inşallah Fojnica halkının hizmetine sunduğumuz kültür merkezi ile daha da güçlenecek. Bu kuvvetli dostluk bağlarının ölümsüz işareti olan kültür merkezinin bahçesinde bayraklarımız dalgalanacak. Bosna Hersek ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrakları barış ve kardeşlik rüzgârıyla dalgalanacak. Mutluyuz çünkü kardeşlerimizle ortak değerlerimizi geliştireceğimiz platformları güçlendiriyoruz. Fojnica halkının da kendi kültürel zenginliklerini sergileyecek bu kültür merkezinden dolayı mutlu olduğunu düşünüyorum.”


""

 

ANT YAPI'YA TEŞEKKÜR

PLAKETİ VERİLDİ

 

Başkan Hasan Can, konuşmasının sonunda, Türkçe ve Boşnakça dillerinde ‘Türkiye ve Bosna kardeşliği yaşasın' dedi. Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay'ı kürsüye davet eden Başkan Hasan Can, katkılarından dolayı kendisine verilecek gümüş plaketi takdim etmeleri için Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç ve Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ı da kürsüye davet etti.


""

 

BAĞIŞ: ‘ALİYA İZZETBEGOVİÇ

BOSNA'YI BİZE EMANET ETTİ'

 

Kürsüde kısa bir konuşma yapan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bosna Hersek'in Kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen duygulu bir hatırasını paylaştı. Başbakan Erdoğan'ın Bosna Hersek'in kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'i vefatından kıs bir süre önce ziyaret ettiğini hatırlatan Bağış, şunları söyledi:

 

“Rahmetli Aliya İzzetbegoviç'i vefatından iki gün önce Sayın Başbakanımızla birlikte ziyaret ettiğimizde, Sayın Başbakanımıza ‘Bosna Hersek size emanet' demişti. Emaneti emanetimizdir. Bosna güldüğünde biz de güler, ağladığında biz de ağlarız. Fojnica nasıl Ümraniyemizin kardeş şehri ise, Bosna da Türkiye'nin kardeş ülkesidir. Bu kültür merkezinin yapımında, başta Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”


""

 

İZZETBEGOVİÇ: ‘KÜLTÜR MERKEZİ

DOSTLUĞUMUZA KATKI SAĞLADI'

 

Törende konuşan Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Başbakan Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki dostluğa vurgu yapan İzzetbegoviç, kültür merkezinin iki ülke ve halklara arasındaki kardeşliğe güzel bir katkı sağlayacağını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından açılış faslına geçildi. Davetliler kültür merkezinin açılış kurdelesini birlikte kesti. Konuklar, daha sonra kültür merkezini birlikte gezdi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3