Ümraniye'de çevre bilinci aşılanıyor!..

Ümraniye Belediyesi, başlattığı bir projeyle, çevre bilinci aşıyılor

Ümraniye'de çevre bilinci aşılanıyor!..

Ümraniye Belediyesi, başlattığı bir projeyle, çevre bilinci aşıyılor

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ümraniye'de çevre  bilinci aşılanıyor!..

 Ümraniye Belediyesi, başlattığı bir projeyle, kapı kapı dolaşarak çevreye zarar veren atıkların geri dönüşümü konusunda vatandaşlara bilgi veriyor. Tantavi Mahallesi'nde başlanan uygulamada 4.320 eve ambalaj atığı ve atık bitkisel yağlarla ilgili broşür ve magnet dağıtıldı. Ümraniye Belediyesi, başlattığı yeni bir projeyle, çevre temizliğinin korunmasında dev bir adım attı. Belediye'ye bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sürdürülen proje kapsamında yola çıkan ekipler, kapı kapı dolaşarak çevreye zarar veren atıkların geri dönüşümü konusunda vatandaşlara bilgi veriyor.

Vatandaşlara çevre temizliği, çevrenin korunması ve atık dönüşüm projesi ile ilgili bilgi veren ekipler, gittikleri evlere vatandaşların ambalaj atıkları biriktirebilecekleri geri dönüşüm poşetleri bırakıyor. Her mahalleye göre planlanan atık toplama günlerinde evleri dolaşan ekipler, toplanan atıkları alarak ilgili birimlere aktarıyor.

Belediye Başkanı Hasan Can, dünyada yaşanan çevre kirliliğine vurgu yaparak, artan teknolojik gelişmeler, bilinçsiz tüketim ve diğer bazı nedenlerle çevrenin önemli ölçüde zarar gördüğünü söyledi. Doğal çevrenin korunması gerektiğini hatırlatan Başkan Hasan Can, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermenin herkesin öncelikli görevi olduğunu söyledi.

Bu projenin yıl sonuna kadar tüm mahallelere yayılacağını da söyleyen Başkan Hasan Can, proje kapsamında Ümraniye'nin tamamını bilgilendireceklerinin altını çizdi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3