Ümraniye Belediyesi yeni binası hizmete hazır

Ümraniye Belediyesi yeni binası hizmete hazır

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Ümraniye Belediyesi yeni binası hizmete hazır

Yapımına 2011 yılında başlanan Ümraniye Belediyesi'nin yeni hizmet binasının inşası tamamlandı. Mart ayında yapılacak bir açılışla hizmete girecek olan Ümraniye Belediyesi'nin yeni hizmet binası 32.000 m² kullanım alanına sahip ve 3 bloktan oluşuyor. Bina 8.720 m² yeşil alana ve 6.415 m²'de özel tasarlanmış peyzaj alanına sahip.

Ümraniye Belediyesi tarafından, Atatürk Mahallesi'nde Kaymakamlık Binası'nın yanında inşa edilen yeni hizmet binasının yapımı tamamlandı. Mart ayının sonlarında yapılacak bir açılışla hizmete girecek olan Ümraniye Belediyesi'nin yeni hizmet binası, 32.000 m² kullanım alanına sahip ve 3 bloktan oluşuyor. Bina, 2 blok, zemin+3 kat, 1 blokta zemin+11 kat olarak inşa ediliyor. Yapımı tamamlanan yeni hizmet binasının dış cephesi alüminyum giydirme olarak tasarlandı. Ayrıca binanın dış cephesi, Osmanlı Mimarisinden esintiler taşıyor.

200 kişilik Belediye Meclis Salonu

Binanın girişinde en az 100 kişilik- 500 m²'lik Sergi ve Kokteyl Alanı planlandı. Bina girişinde 200 kişilik, 2 katlı amfi şeklinde tasarlanmış olan Belediye Meclis Salonu yer alıyor. Bina altında en az 100 araçlık kapalı otopark ve açık otopark alanları ile hizmet binasına gelen vatandaşların otopark sorunu çözüme kavuşturuluyor.

 

""

Vatandaşla ilişkiler daha kolaylaşacak

Yeni hizmet binasında vatandaşlarla yoğun ilişki içinde olan müdürlükler, binanın giriş katlarında hizmet verecek. Böylece halkla ilişkilerdeki iletişimin daha da kolaylaştırılması hedeflendi. Her 3 bloğun da üzerinde teraslar planlanarak, seyirlik alanlar oluşturulan bina, doğayla iç içe tasarlandı. 8.720 m² yeşil alana, 6.415 m² de özel tasarlanmış peyzaj alanına sahip binaya Üsküdar-Şile TEM Otobanı'ndan bağlantı sağlanarak, daha kolay bir ulaşım sağlanması hedeflendi.

Akıllı bina

Altında 2 kat bodrumu mevcut olan binanın 1200 m² alana sahip bir arşivi bulunuyor. 1 adet 5 katlı dıştan gözükür çelik merdiven, 1 adet başkanlık çelik merdiveni, 2 adet Doğu Cephesi (F.S.M Caddesi tarafı) panoramik asansörü olan binanın 306 m²'lik terasa sahip, 904 m² alanlı bir yemekhanesi bulunuyor. 3 adet 13 duraklı 13 kişilik asansör, 3 adet 6 duraklı 13 kişilik asansör ve 1 adet 2 duraklı yük asansörü (yemekhane) olan yeni hizmet binası güneş panelleriyle,  elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılayacak.

""

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72