Uluslararası enerji konferansı Maltepe'de

Türkiye'nin ilk 'Yeşil Belediye'ye Dönüşüm Projesi'nin sahibi olma....

Uluslararası enerji konferansı Maltepe'de

Türkiye'nin ilk 'Yeşil Belediye'ye Dönüşüm Projesi'nin sahibi olma....

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Uluslararası enerji konferansı Maltepe'de

Türkiye'nin ilk 'Yeşil Belediye'ye Dönüşüm Projesi'nin sahibi olma özelliğini taşıyan Maltepe Belediyesi, IRENEC Uluslararası % 100 Yenilenebilir Enerji Konferansı ve Sergisi'ne ev sahipliği yaptı. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansa Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Sabite Müftügil, Prof. Dr. Necdet Altuntop ve Prof. Dr. Zafer Gül konuşmacı olarak katıldılar.

 

Yeşil Belediye'ye Dönüşüm Projesi kapsamında kısaca çalışmalarını aktaran Başkan Zengin yeşil- yenilenebilir enerji, yeşil aydınlatma, yeşil elektronik güvenlik ve yeşil bilişim- iletişim teknolojileri ile yeşil yakalı belediye çalışanına dönüşüm eğitim çalışmalarına değindi.

 

İlk kez yeşil belediye olmanın verdiği heyecanı, ve kıvancı taşıdığını dile getiren Prof. Dr. Zengin, "Ekolojik felaketlerin dünyamızı sardığı bugünlerde, çalışmalarınızla insanların sağlıklı bir çevrede, geleceğinin sağlıklı olmasına olanak sağladığınız ve bundan sonra sağlayacağınız olanaklar için sizlere Maltepe halkı ve insanlık adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

 

Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliğinin Türkiye bölümü EUROSOLAR Türkiye tarafından organize edilen konferansın açılış konuşmasını yapan Eurosolar Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, doğru çalışmaların yapılması durumunda Türkiye'de % 100 yenilenebilir enerjinin 2020'de mümkün olabileceğini söyledi.

 

""

Türkiye'de ilk kez yenilenebilir enerjilerin tümünün bir bütün olarak uluslararası bir platformda ele alındığı konferansta "Türkiye'de İlk Yeşil Belediye Uygulaması: Maltepe Belediyesi" başlığıyla, Maltepe Belediyesi Yeşil Belediye'ye Dönüşüm Projesi müellifi Dr. Müh. Sedat Özkol başkanlığında bir oturum düzenlendi.

 

Oturumda Maltepe Belediyesi'nin başta engelsiz yol olmak üzere tüm fiziki çalışmaları Fen İşleri Müdürü Jale Yağcı'nın anlatımıyla, geri dönüşüm ve kazanım projeleri Çevre Denetim Müdürlüğünden mühendis Eren Yıldız'ın sunumuyla ve yeşil belediye olma yolunda sosyal proje çalışmalarından Altın Kart, Sağlık İşleri Müdürü Veysel Bakışgan'ın paylaşımıyla aktarıldı.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3