Ulaşıma alternatif çözümler

Yeni yerleşim alanları hızla çoğalan Pendik'te, trafik yoğunluğunu...

Ulaşıma alternatif çözümler

Yeni yerleşim alanları hızla çoğalan Pendik'te, trafik yoğunluğunu...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Ulaşıma alternatif çözümler

Yeni yerleşim alanları hızla çoğalan Pendik'te, trafik yoğunluğunu hafifletmek amacıyla Pendik Belediyesi Fen İşleri Ekipleri, çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında alışveriş merkezleri bölgesi ile Kurtköy'de alternatif yol güzergâhları yapılıyor.




Alışveriş merkezlerinin yoğun olduğu Çamçeşme, Kavakpınar ve Orhangazi Mahalleleri'nde yoğun trafiği azaltmak amacıyla Fen İşleri Ekipleri, alternatif yol oluşturuyor. Bu kapsamda yapılan çalışmada D-100 Karayolu'na ulaşmak için Vatan ve Tersane Caddeleri'ni kullanmak zorunda kalan araçlara yönelik alternatif yol yapılıyor. Kemiklidere boyunca ilerleyecek yol sayesinde sürücüler trafik yoğunluğuna takılmadan D-100 Karayolu'na daha kısa ve hızlı bir şekilde ulaşabilecek. Kemiklidere Köprüsü'nün hemen yanından başlayacak yol, sürücüleri doğrudan D-100 Karayolu'na ulaştıracak. Çalışmalarda ekipler güvenliği sağlamak amacıyla yolun her iki yanına perde duvar yapılıyor. Aynı zamanda yolun ortasında kalan yüksek gerilim hatları da yer altına alınacak. Alternatif yol tamamlandığında bölge trafiği de oldukça rahatlayacak.

Kurtköy için alternatif yol

Hızla büyüyen ve yeni yerleşim yerleri çoğalan Kurtköy bölgesinde ulaşım için yeni hamleler atılıyor. Özellikle Ankara Caddesi'nde artan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Fen İşleri Ekipleri tarafından Kurtköy Mahallesi'nde Selimiye Caddesi, Yeditepe ve Trabzon Sokaklar genişletiliyor. Aynı zamanda buralarda kaldırım çalışmaları yapılacak. Selimiye Caddesi çalışmaların ileriki aşamasında Orhanlı Caddesi'ne bağlanacak. Yetkililer Ankara Caddesi'nin yükünü hafifletmek için ilerleyen aylarda Kurtköy için çok daha kapsamlı yol çalışması yapılacağını bildirdi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3