Tuzla'da sağlıksız gıdaya geçit yok

Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde gıda üretimi ve..

Tuzla'da sağlıksız gıdaya geçit yok

Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde gıda üretimi ve..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Tuzla'da sağlıksız gıdaya geçit yok

Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik periyodik kontrollerini sürdürüyor.

Fırın, pastane ve unlu mamuller üretimi yapan iş yerlerine yönelik olarak yapılan denetimlerde, genel olarak hijyen kurallarına uyulduğu tespit edilirken, kontrollerde az miktarda son kullanma tarihi dolmuş gıda maddelerine rastlandığı ve bunların müsadere edildiğini belirlendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, periyodik olarak yapılan gıda denetimleri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Tuzla esnafının genel olarak hijyen kurallarına dikkat ettiğini tespit ettiklerini ifade etti.

Belediye ekiplerinin sürekli olarak denetimlerini sürdürdüğünün altını çizen Başkan Yazıcı, gıda güvenliğini sağlamamış, ambalajsız ve etiketsiz satışa arz edilen ürünlerin sağlık açısından tehlike oluşturduğunu ifade ederek, “Halkımız gıda ürünlerini satın alırken mutlaka ürün etiketini ve son kullanma tarihini kontrol etmeli. Ayrıca ürünlerin etiketlerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan üretim izni olmayan ürünleri almamaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72