Tuzla'da bayat ekmekler çöpe gitmeyecek

Tuzla'da bayat ekmekler çöpe gitmeyecek

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Tuzla'da bayat ekmekler çöpe gitmeyecek

Tuzla Belediyesi, ekmek israfının önüne geçmek amacıyla Bayat Ekmek Toplama Kutuları uygulamasını başlattı. Öncelikle Muhtarlıklar, siteler, ekmek fırınları gibi yerlerde başlatılan uygulama ile bayat ekmekler, hayvan barınakları, çiftlik gibi yerlerde değerlendirilecek. 
Tuzla Belediyesi, ekmek israfını önleme konusunda yaptığı çalışmalarda, bayat ekmeklerin toplanması ve uygun yerlerde değerlendirilmesi amacıyla, "Bayat Ekmek Toplama Kutuları" uygulamasını başlattı. Mahalle muhtarlıkları, siteler, ekmek fırınları gibi yerlerde oluşturulan noktalarında temiz ve sağlıklı bir şekilde toplanan bayat ekmekler, hayvan barınakları ve çiftlik gibi yerlerde değerlendiriliyor.
Kampanya hakkında bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Hızla tükenen dünya kaynakları, sağlık ve güvenlik, enerji ve hammadde tasarrufu, çevresel koruma ve yaşam kalitesi gibi konulara acil çözümler bulunmasını zorunlu hale getirmiştir. Çevre ve sağlık konularındaki çözüm arayışları ise toplumsal duyarlılığın artmasında da etkili olmuştur. Toplumsal duyarlılıklarımızdan biri olan ekmek konusunda, yapılan bir araştırma ile ekmek israfı değerlendirilmiştir. Değerlendirmeye göre kişi başına günlük 20 gr. ekmeğin israf edildiği, ülkemiz nüfusu da göz önüne alındığında, israfın ekonomik olarak ciddi boyutlara ulaştığı sonucu ortaya çıkmaktadır. Biz de Tuzla Belediyesi olarak, israfın önlenmesi, bayat ekmeklerin değerlendirilmesi için bu kampanyayı başlattık. Duyarlı vatandaşlarımızın katkısını bekliyoruz" dedi.

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3