Tuzla Belediyesi'nden evde sağlık hizmeti

Tuzla Belediyesi, evde sağlık hizmeti ihtiyacı duyan hasta, yaşlı,...

Tuzla Belediyesi'nden evde sağlık hizmeti

Tuzla Belediyesi, evde sağlık hizmeti ihtiyacı duyan hasta, yaşlı,...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Tuzla Belediyesi'nden evde sağlık hizmeti
Tuzla Belediyesi, evde sağlık hizmeti ihtiyacı duyan hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların bakım ve tedavi sürecinde Tuzla Devlet Hastanesi ile işbirliği yapacak. İşbirliği protokolünü imzalayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Vatandaşlarımıza evde sağlık hizmeti sunan devlet hastanesine araç ve personelimizle destek vereceğiz”dedi. 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İrfan Fırat ile Evde Sağlık Hizmeti işbirliği protokolünü imzaladı. İmza törenine Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul İli Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Tunçay Palteki ve Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Ali Metin Esen, İlçe Sağlık Müdürü  Kenan Karaman, Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Ahmet Karakaşlı, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Özcan ile belediye yöneticileri de katıldı.  

 

2 araç, 4 personelle hizmet desteği

 

Tuzla Devlet Hastanesi tarafından sürdürülen hizmete Tuzla Belediyesi'nin desteğini sağlayacak olan protokol kapsamında, evde sağlık hizmeti ihtiyacı duyan hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların bakım ve tedavi sürecinde işbirliği yapılacak. Tuzla Belediyesi, bu süreçte 2 binek aracı, 4 sağlık personeli ile evde sağlık hizmeti alan vatandaşlara hizmet sunacak. Tuzla Belediyesi personeli, hekimlerce planlanan tedavilere destek amacıyla enjeksiyon, pansuman, serum takma, sona takma ve hemşirelik hizmetlerini Tuzla Devlet Hastanesi'nin sorumluluğu ve denetiminde yerine getirecek. 

 

Yazıcı: “Sağlıklı yaşam burada”

 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası yapımından Aile Sağlık Merkezleri'nin yapımı ve fiziki ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar sorumluluklar üstlendiklerini hatırlattı. Eğitim ve sağlığın çağdaş yaşamın şartı olduğunu belirten Başkan Yazıcı, “Yaşadığı sağlık problemi nedeniyle yatağa mahkum, evinden çıkamayan, bir sağlık merkezine ulaşamayan çok sayıda vatandaşımız var. Bu hastalarımızın büyük çoğunluğu, günlük tedavi ve bakıma muhtaçlar. Vatandaşlarımıza evde sağlık hizmeti sunan devlet hastanesine araç ve personelimizle destek vereceğiz” şeklinde konuştu. 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3