"Türkiye karasal dijitale geçecek"

Radyo Televizyon Üst Kurul (RTÜK) Üyesi Prof. Dr. Hasan Fendoğlu,...

"Türkiye karasal dijitale geçecek"

Radyo Televizyon Üst Kurul (RTÜK) Üyesi Prof. Dr. Hasan Fendoğlu,...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
"Türkiye karasal dijitale geçecek"
Radyo Televizyon Üst Kurul (RTÜK) Üyesi Prof. Dr. Hasan Fendoğlu, "2015 yılı itibariyle Türkiye'nin Avrupa Birliğine verdiği bir söz var. Tüm Avrupa karasal dijitale geçiyor. Türkiye de karasal dijitale geçecek" dedi.
Radyo Televizyon Üst Kurul Üyesi Prof. Dr. Hasan Fendoğlu, "3 Mart 2011 tarihinde yeni yasamız yürürlüğe girdi. Radyo Televizyon Üst Kurulu olarak kanun yürürlüğe girdikten sonra bu kanunun verdiği bir talimat vardı. Bu 1 yıl içerisinde hazırlıklarınızı bitirin ve 2 yıl içerisinde de ihaleyi yapın. Buna göre bütün çalışmalarımızı ve projelerimizi yaptık. Kuruluşlara yeterlilik belgesi verebilmek için müracaatlarını da istedik. Bu şekilde çalışmalarımız var. Ayrıca eksiği olan kuruluşlara 20 gün süre verdik.

Bu 20 gün süre içerisinde kendi eksikliklerini bildirecekler. Eğer eksiklikler giderilirse o zaman yeterlilik belgesi alacaklar ve yeterlilik belgesi aldıktan sonra da ihale tarihi belli olacak. Diyelim ki yani Anadolu'da illere 7'şer tane kontenjan ayrılmış durumda. Bu fazla olunca orada bir sıkıntı olabilir" diye konuştu.

İhale taban fiyatlarının henüz belli olmadığını belirten Fendoğlu, "Alt birimlerimiz çalışıyor. Henüz üst kurula gelmiş bir fiyat durumu yok. Artık taban fiyatlar belli olduktan sonra zaten kamuoyu ile paylaşılacaktır. Şu anda nasıl bir ödeme olacağı konuları üst kurula gelmedi. Üst kuruldan önce tabi birimler hazırlık yapıyorlar, çalışıyorlar ve bunlar üst kurula geliyor. Üst kurul da bunların üzerinde çalışılıyor ve analiz ediliyor. Artık dijital yayına geçilmesi gerekiyor. 2015 yılı itibariyle Türkiye'nin Avrupa Birliğine verdiği bir söz var. Tüm Avrupa karasal dijitale geçiyor. Türkiye de karasal dijitale geçecek. Dolayısıyla Türkiye için bu bir ilerlemedir. Daha parlak daha iyi bir görüntü ile karşı karşıya gelecekler. 2015 yılından sonra iyi bir görsellik olacak" şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3