TURGUT REİS PARKI HİZMETE AÇILDI

TURGUT REİS PARKI HİZMETE AÇILDI

26 Şubat 2013 Salı 11:17
TURGUT REİS PARKI HİZMETE AÇILDI
Sultanbeyli'nin çehresini güzelleştiren, çocuklarına yepyeni oyun alanları, vatandaşlarına dinlenme ve spor mekanları kazandıran parkların sayısı her geçen gün artıyor. Yunus Emre Parkı'ndan sonra Turgut Reis Parkı da hizmete açıldı. 

 

Sultanbeyli Belediyesi çevre düzenlemeleri konusunda her geçen gün yeni bir hizmete imza atıyor. Şehrin merkezine yakın olan ve halkın yoğun olarak kullandığı Yunus Emre Parkı ve Meydanı'nın yenilenerek hizmete girmesinin üzerinden çok geçmeden Turgut Reis Parkı'nın yapımı tamamlandı ve ilçe halkının hizmetine sunuldu. Açılışa İlçe Kaymakamı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "İlçemizde var olan mülkiyet sorunu bizi yaşam alanları oluşturmamızda zorluyor, ancak biz buna rağmen ilçe halkının sosyal faaliyetlerini yapabilecekleri alanlar oluşturma gayretindeyiz" dedi. Kısa bir süre önce Yunus Emre Meydanı ve Parkı'nın açılışının gerçekleşmesiyle ilçe halkının alternatiflerinin arttığını kaydeden Keskin, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü. "Gölet projemizde çalışmalar devam ediyor. Bitince ilçe halkının dinlenebileceği çok güzel bir alan oluşacak. Bunun yanında ilçemize son yıllarda birçok okul kazandırdık. Yenileri de inşa ediliyor" dedi. Mülkiyet konusu hakkında da konuşan Keskin, "2B ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Bu ilçemiz için güzel bir gelişme. Hisseli tapular hakkında da çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Onda da sona yaklaşıldı" dedi.

""

Kaymakam Ceylan da "Belediyemiz özverili çalışmalarıyla ilçeye güzel hizmetler yapıyor. Kent hayatında nefes alabilmek için oluşturulan bu güzel alanlar için emek harcayanlara teşekkür ediyorum" dedi.

 

Parkın Özellikleri

 1350 metrekarelik alana kurulan parkta tüm vatandaşlara hitap eden uygulamalar yapıldı. Çocuklar için çift katlı oyun gruplarının, 2 buçuk metrelik ipli tırmanma sistemlerinin ve ilk kez uygulanan yerden yüksek oyun alanlarının yanında, spor yapmak isteyenler için egzersiz aletleri bulunuyor. Ahşap oturma alanları ve pergoleler ise mahallelinin yaklaşan bahar aylarında buluşma noktası olacak. Üstelik park, engellilerin erişimine uygun dizayn edildi. Engelli vatandaşların kullanımına uygun spor aletleri yapılırken, görme engelliler için kılavuz kaldırımlar unutulmadı. 

Parkın yerlerine baskı beton tekniği uygulanırken ışıklandırma sistemleri ihmal edilmedi. Park, içi ve çevresine dikilen ağaç ve çiçeklerle rengarenk bir görünüme kavuştu.


""

 

""

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3